MENÜ

Bisikletin ayak sesleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bisiklet federasyonu kararlı. Türkiye'de bir dönem popülerlikte futbolla at başı giden, gazetelerin özel araçlarla en az 2-3 muhabirle izlediği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl Avrupa'daki örneklerinden İspanya,İtalya, Fransa turlarından geri kalmayacak.
Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, turun İstanbul'da yapılan basın toplantısında detayları anlatmış, Türkiye'nin tanıtımının yapılacağı 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Uluslararası Bisiklet Federasyonu (UCI) takvimine alındığını duyurmuştu.
Başkan Müftüoğlu, 13-20 Nisan tarihleri arasında İstanbul-Sultanahmet Meydanı'ındaki Kriteryum yarışı ile başlayacak turun; İzmir-Kuşadası, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Fethiye, Kalkan-Finike, Finike-Antalya, Antalya-Alanya etapları ile tamamlanacağını açıklamıştı.
Tanıtım bununla da sınırlı kalmadı. Bu spora gönül veren medya mensuplarını tur öncesi Antalya'da toplayan Müftoğlu, turun 3 etapının koşulacağı Finike-Antalya-Alanya üçgeninde eğlenceli bir tanıtım gezisi düzenledi.
Belli ki bisikletin duayen isimleri de, böyle bir ilgiyi bekliyordu. Başta Altan Tanman olmak üzere Faik Gürses, Eyüp Karadayı, Salih Sezer, Cemal Alkan, Aybars Hünalp gezide eski turlardaki anılarını anlatırken, genç nesil ilgi ve hayranlıkla dinledi. Bizim kuşağın kıyısından yakaladığı, Türkiye'nin bir dönem gururu olan bisiklet, yeni hedeflere yelken açıyor. Toplam 150 bin Dolar ödül dağıtılacak olan 44. tur için, medyayı başka sürprizler de bekliyor. 'En iyi haber' ve 'En iyi fotoğraf' yarışmasının şartları da önümüzdeki günlerde açılacak. Turun havadan ve karadan çekimleri tüm dünyada yayınlanırken, TRT ise, 1076 Km'lik turda, her etabın son 2 saatlik kısmını canlı olarak ekranlara getirecek. Gençlik ve Spor Genel Müdür Mehmet Atalay'ın büyük destek verdiği tur için geri sayım başladı. Artık son sözü sporcular söyleyecek. Bu arada hatırlatalım; yarışa dünyanın en prestijli profesyonel sporcuları da katılıyor. Kısaca çekişme ve heyecan bizi bekliyor.

YORUM YAZ