MENÜ

Başakşehir'e sessiz darbe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Maç öncesi futbol terörüne dikkat çekmek için saha ortasında “2 dakika düşün” teması ile kenetlenip, karşılaşmayı geç başlatan futbolcular, ilk yarı boyunca 2 düşündüler, 1 hareket ettiler. Bu yarıda iki takım oyuncularının mehter marşı düzenindeki temposu, tribünleri uyuttu, maçın en rahat adamlarınin kaleciler olmasını sağladı.

İkinci yarıda Landel ve Selçuk’la hareketlenen Gençler’de; Djalma, İrfan Can ve El Kabir oyuna ağırlıklarını koydu. 35’te sakatlanan Alparslan ve Emre’nin erken oyundan çıkması, Abdullah Avcı’yı zor seçimlere itti. Genç teknik adamın ‘önce savunma güvenliği’ düşüncesi ile yaptığı değişiklikler, oyunun temposunu düşürdü, usta ayakların hareket alanını daralttı. İkinci yarıya Başakşehir hızlı başladı, gollük pozisyonları ise ev sahibi harcadı.

90’dan çıkardı

58’de Visca’nın pasında Doka ceza sahası çizgisi önünden sert vurdu, kaleci Hopf topu çeldi. 65’te Djalma’nın kornerinde Kulusic, kafa ile ortaladı, Palitsevich’in 90’a giden topuna uzayan Volkan, direğin de yardımı ile golü önledi. 75’te Djalma’nın kornerden ortaladığı topu El Kabir altıpasta kafa ile kaleye yolladı. Volkan bir kez daha uzandı, üst 90’a giden meşin yuvarlağı tokatladı. 90+2’de Kulusic’in ceza sahası yayı önünde Mossoro yerde kaldı. Frikiği kullanan Visca’nın şutunu Hopf, çeldi.

YORUM YAZ