MENÜ

Ankaragücü kasırgası

Abone Ol Google News

Ankaragücü, son 5 haftanın kaybetmeyeni Göztepe’yi Borven’in iki, Çekiçi’nin golleri ile yendi, ateş hattından kurtulma yolunda dev bir adım attı: 3-0. En son Ekim 2018’de 3’te 3 yapan Başkent ekibi, Hikmet Karaman’la müthiş bir seri yakaladı.

Haberin Devamı

“Bu işte bir ‘Hikmet’ var” diyerek kötü gidişe Hikmet Karaman’la son vermek isteyen Ankaragücü, son haftalardaki çıkışını Göztepe karşısında da sürdürmek adına sahaya çıktı. Karaman’ın, maç öncesinde futbolcularını motive etmek adına, “Bugün hiç koşmadığınız kadar koşun” talimatı sözde kalmadı. Karamanlar’ın Ünal’ı ise büyük özgüven kazandırdığı ekibini yine galibiyet için sahaya sürdü. Merkez orta sahayı Obina’ya emanet eden başarılı teknik adam, Soner’in direnci, Esiti’nin sertliği, Halil’in hızı ve Diabate ve Ndiaye’nin bitiriciliği ile golü hedefledi. Ancak iki kişilik koşan, rakibe her alanda pres yapan, ateş hattından biran önce kurtulmak isteyen ev sahibi ilk yarıda oyunun hakimi olan taraftı. İbrahim ve Alper’le kapılan toplar; Lobjanidze, Çekiçi ve Geraldo’nun bitmez tükenmez enerjisiyle birleşince, gol ayağı Borven de devreye girdi.

Haberin Devamı

Tesadüf olmadığını gösterdi

28’de Atila Turan çalımlarla önünü açtı, soldan penaltı noktasına ortaladı, Borven’in koşarak vurduğu kafa, ligin ençok kurtarış yapan 5. kalecisi İrfan Can’ı avlamaya yetti: 1-0. 61’de oyuna bir dakika önce giren Paintsil’in sürüklediği atakta Kitsiou’nun sağdan ortasına yine Borven dokundu: 2-0. 63’te Kitsiuo, topu ceza sahasına hareketlenen Çekiçi’nin önüne yuvarladı. Arnavut oyun kurucunun yerden füzesini, İrfan Can ancak ağlarla buluştuğu anda farketti: 3-0. Ankaragücü, 3-0 kazanılan Göztepe maçı ile Galatasaray ve Karagümrük galibiyetlerini tesadüf olmadığını ispatlarken, kümede kalma yolundaki umutlarını ileriye taşıma başarısını da göstermiş oldu.

YORUM YAZ