MENÜ

Akigo'ya altın puan

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Akhisar, ligde kalma yolunda önemli bir adım attı... Yeşil-Siyahlılar, zorlu Malatya deplasmanından altın değerinde beraberlikle ayrılıp, bitime 3 maç kala puanını 36’ya çıkarttı.

Okan Buruk takımını dün sahaya; Malatya deplasmanında alınacak 1 puanın bile, bitime üç hafta kala Akhisaspor’a ‘müthiş bir can suyu’ olacağının bilinci ile sürdü. Buruk’un ‘yenemesen de yenilme’ taktiği Yeni Malatya Stadı’nda her iki yarıda da hayat buldu. Konuk ekibin savunması tebdir amaçlı olarak karşılaşma boyunca ileri çıkmadı, orta saha savunmaya yakın oynadı, tüm takım, rakipten kapılan topları Seleznov ile buluşturmak için büyük çaba harcadı. Yeni Malatya teknik patronu Erol Bulut’un fabrika ayarlarına döndürüp, oyunun liderliğine soyundurduğu Adem Büyük’e top gelmeden önce yapılan pres, ev sahibinin makine düzeninde işleyen oyun planına vurulan darbe oldu. 34’te Cissokho soldan ortaladı, topla buluşan Aytaç, kaleye şutunu çekti. Kaleci Fatih, son anda tehlikeyi önledi. İlk yarıdaki vasat futbol, ikinci yarıda yerini büyük bir çekişmeye bıraktı. Ataklar hızlanırken savunma hataları oyuna heyecan kattı. Erol Bulut maçın sonlarına doğru risk aldı, taktik değişikliklerle takımını galibiyete taşımanın yollarını aradı.

İki müthiş pozisyon

Okan Buruk’un yerinde hamleleri, Bulut’un bu düşüncesinin hayata geçmesini önledi. Son bölümdeki iki pozisyon karşılaşmaya damga vurdu... 74’te Aytaç’ın ortasında Mina’nın vuruşunu kaleci Fatih son anda kornere çeldi. 76’da Olcan’ın kornerinde Lopes’in kafası üst direkten dışarı çıktı. Malatya deplasmanından aldığı 1 puanla rahatlayan Akhisarspor, maç sonunda büyük sevinç yaşarken, ev sahibi ise bu haftayı da puanla kapamanın gururunu yaşadı.

YORUM YAZ