MENÜ

Akigo destanı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Düşme hattından Okan Buruk yönetiminde süratle uzaklaşan, iç ve dış sahada peşpeşe kazandığı 5 maçın morali ile Konya karşısına çıkan konuk ekip, dün 90 dakika boyunca rakibine top göstermedi. Hafif sakatlığı bulunan Olcan Adın’ı riske etmeyen Buruk, takım içi rotasyonda bu kez futbolcularına farklı roller yükledi. Sağ kanadı Lopes ve Vaz Te’ye teslim eden genç teknik adam, orta alanı Soner, Özer ve Larsson’a verdi. Cikalleshi ise rakip savunmanın arasında direnç kırıcı görevini başarı ile yapınca, Akhisar’ın önlenemeyen yükselişi dün de sürdü.

Son söz Vaz Te’den

29’da Özer’in sert şutunda top altıpasta Skubic’e çarptı, yön değiştirip ağlarla buluştu: 0-1. 41’de Selim’in uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Lopes, caza sahası dışından köşeye vurdu: 0-2. Akhisar, ikinci yarıya da golle başladı. 46’da başlama vuruşu ile rakip alana yüklenen Akhisar’da Özer’in savunmanın arkasına yolladığı topu Vukovic ıskaladı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Vaz Te, farkı üçe taşıdı: 0-3.

Tarihe geçtiler

Bu gol sonrası Konyaspor’un gardı iyice düştü. Aykut Kocaman farkın açılmasını önleyici değişiklikler yaparken, Okan Buruk ise 2000 doğumlu Hasan Ali Güzel’i oyuna alıp, geleceğin yıldız adayına iyi bir deneyim yaşattı. Akhisarlı futbolcular peşpeşe kazandıkları 6. maç sonrası adlarını kulüp tarihine yazdırırken, Konyasporlular ise yönlerini Türkiye Kupası’na çevirdi.

YORUM YAZ