MENÜ

Adanaspor, Gençler'i yıktı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lig’in dibinde prestij mücadelesi veren Adanaspor, evinde 10 maçtır kaybetmeyen Gençlerbirliği’ni Başkent’te Ramos’un golü ile yenmeyi başardı: 0-1. Haftaya 7. sırada başlamanın rahatlığı ile yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya süren Ümit Özat, 20. dakikada gelen gol sonrası yanlışından dönmek için çok uğraştı. Görev verdiği 11’den ilk yarım saatte umudunu kesen Ümit Özat, ilk 45’te yaptığı iki panik değişiklikle, futbolcularında güven sorunu oluşturdu, takım üstündeki otoritesini sarstı. Kafasında gelecek sezonun planlamasını yapan Özat’ın Aydın Karabulut ve Serdar Gürler’e ‘çıkın şovunuzu yapın’ talimatı ters tepti. Kanat bindirmelerinde bu ikiliye beklerden yardım gelmeyince fatura geleceğin yıldız adayı Velikonja’ya kesildi. Genç futbolcu rakip savunma arasında kişisel çabası ile ilk 45’te didindi durdu.

Karacic ateşledi

Kalesinde devleşen Adanaspor kalecisi Karacic ise yaptığı kurtarışlarla, artık kafalarından futbolu silen ve tatil hayalleri kuran takım arkadaşlarını ateşlemeyi bildi. Başkent temsilcisinin 4 forvetle oyunu rakip ceza sahası içine yıktığı anlarda ortaya çıkan Karacic, karşı karşıya en az 10 pozisyonda yaptığı olağanüstü kurtarışlarla farkı önledi. Karşılaşmaya Gençlerbirliği hızlı başladı. Mücadelenin 5. dakikasından itibaren rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi, golü kalesinde erken gördü. 20’de Tevfik’in kornerden arka direğe gönderdiği topu Ramos boş pozisyonda kaleye gönderdi, kaleci Hopf’un müdahalesi golü önleyemedi: 0-1. İlk yarı bu skorla geçildi.

Mucizeler...

Gençlerbirliği ikinci yarıda hiçbir dirençle karşılaşmadan Adanaspor kalesinde rahat pozisyonlar üretti. Karacic, bu pozisyonlarda tüm uzunları ile yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tuttu. Sezon başından bu yana evinde ancak 4 maç kazanabilen Adanaspor, deplasmanda ise Bursaspor’dan sonra Gençlerbirliği’ni de yenemeyi başardı, ligde kalma umudunu mucizelere bıraktı.

YORUM YAZ