MENÜ

Transferler üzerine

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligin sona ermesiyle futbol kamuoyu her zamanki gibi transfere yoğunlaştı. Yakında başlayacak Dünya Kupasında Milli Takımımız’ın yer almaması da takımların hazırlık kampları başlayıncaya kadar yoğun bir şekilde transfer haberleri okuyacağımızın göstergesi. Trabzonspor cephesinden transfere ilişkin gelen ilk sinyaller ise Trabzonspor yönetiminin bu sezonki çalışmalarını geçtiğimiz sezonlara oranla daha temkinli ve işin ekonomik boyutunu da dikkate alarak yürüteceği yönünde.

Transfer yapılması planlanan sol bek ve santrfor mevkilerinin yanına Song’un gidişiyle bir de stoper eklendiğini söyleyebiliriz. Ancak unutulmaması gereken bir nokta Song ve Slyva’nın ayrılmasına rağmen Trabzonspor’un halen daha 6 yabancısı olduğudur. Eğer mevcut yabancılardan gönderilecek olan yoksa en fazla iki yabancı transferi yapılabilir. Bu durumda da alınacak yeni oyunculardan ya da mevcut yabancılardan bazılarının kulübede oturması kaçınılmaz. Geçen sezon Yattara’nın uzun süren sakatlığı ve kaleci Onur’un yükselen performansı ile Slyva’nın yedek kalması Trabzonspor’un 6+2 kuralı ile ilgili bir sıkıntı yaşamamasını sağlamıştı.

Dikkat edilmesi gereken bir husus da transferlerin bir an önce yapılarak sezon öncesi kampına tam kadro olarak gidilebilmesinin hayati önem taşıdığıdır. Turkcell Süper Lig’de rekabetin önümüzdeki sezonda son yıllara göre çok daha fazla olacağını söylemek yerinde bir tahmin olur. Geride bıraktığımız sezonda taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş hatalarını telafi etmek için bu sezon ellerinden geleni yapacaklardır. Şampiyon Bursaspor da şampiyonluğun tadını almış olmanın heyecanı ve bu başarının tesadüf olmadığını göstermenin gayreti içinde ligin üst sıralarını zorlayacaktır. Gelirlerin artması ve Bursaspor’un şampiyonluğu ile Eskişehir, Kayseri, Gaziantep ve Ankaragücü camiaları da bu sezona daha iddialı hazırlanacaktır. Böyle bir durumda Trabzonspor’un tranferlerinden alacağı verim de bir kat daha önem kazanıyor diyebiliriz. Geçtiğimiz sezondan daha iyi bir Trabzonspor olmak, istenilen başarıyı sağlamak için yeterli olmayacaktır. Bu bağlamda önümüzdeki sezon ligin zirvesinde olabilmek için transfer döneminin bilinçli, doğru tespitlerle, hatalardan ders alınarak geçirilmesi ve hazırlık kampı öncesi tamamlanması gerekmektedir.

YORUM YAZ