MENÜ

Hüseyin Hayali ile 4 soru 4 cevap

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

5 yabancı kuralının seneye de değişmeyeceğini varsayarsak yerli oyuncuların bedelinin her geçen gün yükseleceğini tahmin etmek zor değil. Böyle bir durumda Özer ve Şahin’in yüksek bedeller ödenmeden kadroya dahil edilmeleri olumlu. İkisi de yetenekli oyuncular. 1461 Trabzon’dan kadroya dahil edilen Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan’ın ise ne kadar süre alabileceğini hep birlikte göreceğiz. Burada unutulmaması gereken, 1461 Trabzon projesinin Trabzonspor’un geleceği açısından çok önemli olduğu ve takıma mümkün olduğunca yatırım yapılması gerektiğidir. Bourceanu’nun Orta sahanın direncini artıracağı ve mevkisinde en çok koşan adam olacağı bir gerçek. Ancak, kontratı 6 ay sonra sona erecek 28 yaşında bir futbolcu için ödenen ücretin çok akıllıca olmadığı da ortada. Takımın çok daha acil ihtiyacı olan mevkiler varken, bu transferi yapmak kimin fikriydi, bu oyuncuyu kim izledi, kim istedi, kim önerdi soruları gerçekten cevaplanmalı.

2-Bordo-Mavililer’de herkesin gözü kulağı “Berbatov’dan bile kaliteli” forvetteydi ancak yönetim yeni bir golcü alamadı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Gülüyoruz ağlanacak halimize. Herhalde Berbatov’dan daha kalitelisi yok ki alamadık. Sadri Şener en azından fotoğraf çektirip geliyordu bu başkan onu da yapamadı!

3-Forvet transferi yapılamadı, gol yollarında sorun devam ediyor. Bu sıkıntıyı çözmek için Mustafa Akçay eldeki malzemeyle neler yapabilir?

Trabzonspor rakibi karşısında ezildikçe Mustafa Akçay eleştiriliyor. Mustafa hoca ne yapsın? Stoperden forvet türetecek hali yok ya... Trabzonspor ya Mustafa Akçay’ın yaptığı gibi defansif oynayıp kontrataklarla 3 puan kovalar ya da açık futbol oynamaya çalışıp gelene gidene yenilir. Böyle bir fiyasko daha yaşamamak adına gelecek sezonun transfer planlamasına şimdiden başlanmalı.

4-Şike süreciyle başlayan Trabzonspor ile Fenerbahçe yönetimleri arasındaki gerilim sürüyor. Aziz Yıldırım ile İbrahim Hacıosmanoğlu’nun söz düellosuna girişmeleri ne kadar doğru?

Başkanların söylemleri tribünlere oynamaktan başka bir amacı olmayan faydasız hareketler. Birinin koca camiayı soktuğu durum ortada. Diğeri ise hiç bir şeyi doğru yapamadığından taraftarın gözüne güzel gözükmeye çalışıyor. Aziz Yıldırım biraz empati yapsın. Trabzonsporlular’ın yerinde olsa kendisi ne yapardı? Ayrıca madem paralel devletten, yargı kararını tanımadığından bahsediyor gitsin onlara mücadele etsin. Trabzonspor’da ise taraftarlar ve fikir kulüpleri yaptıkları eylemlerle gündemi zaten sıcak tutuyorlar. Bu davada yapılması gereken Sadri Şener’in de söylediği gibi Türkiye’de ve İsviçre’de iyi avukatlar bulup planlı programlı sürecin takipçisi olmak. UEFA zaten Türkiye’deki federasyon gibi yönetilen bir kurum değil. Eninde sonunda gerekli yaptırımı uygulayacaktır. Trabzonspor kanadında en aklı selim açıklamayı geçenlerde Sebahattin Çakıroğlu yaptı. İşi kurumsallıktan çıkarıp kişiselleştirmenin kimseye faydası yok.

YORUM YAZ