MENÜ

Haydi hayırlısı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Vahid Hoca yönetiminde 3 hazırlık maçı yapıldı. Hoca ilk maçın ardından kadroya 9-10 takviye yapılması gerektiğini, ikinci maçın ardından üzgün ve kızgın olduğunu , üçüncünün ardından ise bu takımın düzelmek için beş aya ihtiyacı olduğunu ve işler böyle devam ederse Trabzonda kalmasının da bir anlamı olmadığını söyledi. Hoca’nın söylediklerini, ‘Bu sezon bu takımdan bir şey beklemeyin, düzgün bir transfer programı ile ancak bir sonraki sezon şampiyonluk adayı olabiliriz’ şeklinde özetlemek mümkün mü? Mümkün.

Vahid Hoca’nın açıklamalarını, ‘Hoca şimdiden başarısızlığa kılıf arıyor, kendini sorumlu olmaktan çıkarıyor’ şeklinde eleştirenler de bu kadroyla başarılı olunabileceğini düşünüyor olmalı ki bu durumda onlara da olan bitenden habersiz popülist Trabzonspor’lular diyebilir miyiz? Diyebiliriz.

Bugüne kadarki en büyük icraatı, mikrofon tutulduğunda Aziz Yıldırım hakkında konuşarak ‘şuursuz’ bir kesim Trabzonsporlu gözünde prim yapmak olan başkan, normal şartlarda Pazar günü Maltepe’de mitinge katılmak yerine büyük bir özveri örneği göstererek, hafta sonunu İngiltere’de transfer çalışmalarına ayırmak zorunda kaldı. Beklenenin aksine, hocanın açıklamalarına karşı sert çıkışlar yapmadı. ‘Trabzonspor her sezon şampiyonluğa oynar, işine gelmeyen gidebilir!’ şeklinde sert, sloganvari açıklamalardan uzak durdu. ‘Aralık ayında şampiyonluğun en büyük favorisi değilsek gideriz’ açıklaması henüz hafızalarda olan başkanın bu sakinliği net bir şekilde görünen vahim duruma karşı söylenecek sözü olmadığı şeklinde yorumlanabilir mi? Yorumlanabilir. Bu panik ortamında yapılan transferlerin (Cardozo örneğinde olduğu gibi) olması gerekenden yüksek bedeller karşılığı yapılacağını şimdiden görebiliyor muyuz? Görebiliyoruz.

Yukarıdaki soruların cevapları konusunda hemfikirsek, Trabzonspor ’un bu sezon ligdeki yerini rakiplerinin de ne kadar ‘başarısız’ olduğu belirleyecek diyebiliriz ve bugüne kadarkilerde olduğu gibi bundan sonra da Aziz Yıldırım’a ya da Federasyona kameralar karşısında yapılan sert eleştirilerin, Trabzonspor’a somut hiç bir şey kazandırmayacağını, gerçekte başarısızlığın üzerini örtme maksatlı gündem değiştirme çabalarından başka bir amacı olmadığını da görebiliyoruz demektir.

Soruların cevapları ve yorumlar yanlış ise Trabzonspor, rakiplerin gıpta ile takip ettiği başkanı ve onun müthiş transferleri ile yine ‘şampiyonluğun en büyük favorisi olarak lige başlıyor’ demektir.

Haydi Hayırlısı!

YORUM YAZ