MENÜ

Başlarken...

Abone Ol Google News

Bu haftadan itibaren Trabzonspor ve Türk futbolu hakkındaki değerlendirmelerimi sizlerle paylaşacağım. Eleştiri ve değerlendirmelerimde Trabzonsporumuz’un her gün bir öncekinden daha iyi olması için gerekli olan konulara dikkat çekmeye çalışacağım.

Haberin Devamı

Son günlerde, ‘Trabzonspor, Anadolu’dan kendisi dışında bir takımın şampiyonluğunu istemez’ şeklinde bir dedikodu var. Bu söylentiler özellikle Galatasaray maçı öncesi, Trabzonspor’un Galatasaray’a yenileceği şeklinde çirkin bir boyuta ulaşmıştı. Bu zor zamanımızda aldığımız galibiyet bize bu çamuru atmaya çalışanlara verdiğimiz en iyi cevap oldu.

Hiçbir Trabzonsporlu kendi takımından başka bir takımın şampiyon olmasını zaten istemez. Yarıştan koptuğumuz zamanlarda, belli sebeplerle şu ya da bu takım şampiyon olsun gibi bir düşüncemizin olması, Trabzonspor’un bu yönde futbol oynayacağı anlamına gelmez. Trabzonspor, tarihinin hiçbir döneminde böyle çirkin oyunların içinde olmamıştır. Turkcell Süper Lig’de dört büyük takımın dışındaki takımların da şampiyonluğa ulaşabilmesi, Türkiye’de oynanan futbolun kalitesini artıracaktır. Dünyanın en kaliteli liglerine baktığımızda bunun bir tahmin olmadığını açıkça görürüz. Premier Lig, Seri A ve La Liga’da da büyük takım dendiğinde akla üç ya da dört takım gelir. Fakat bu liglerin her birinde bugüne kadar en az dokuz farklı takım şampiyonluk yaşamıştır. Diğer takımların başarıları, büyük takımların büyüklüğüne zarar vermemiş, aksine liglerde artan rekabet bu takımların Avrupa liglerinde daha başarılı olmalarını sağlamıştır. Türkiye’de her sene aynı takımların şampiyon olmalarının kaliteyi ne şekilde etkilediğini de takımlarımızın Avrupa kupalarındaki performanslarından anlayabiliyoruz. 1. Lig’de şampiyonluğun sadece bir hayal olmadığını Anadolu takımlarına öğreten Trabzonspor, açtığı yoldan başkalarının da geldiğini görmekten tabii ki gurur duyacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ