MENÜ

Yapay zeka otomobilde

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Mercedes kompakt HB sınıfında A Serisi’yle uzun yıllardır varlık gösteriyor. Ama yeni nesil A Serisi, daha önceki nesilleri rahatlıkla gölgede bırakabilecek teknolojik özelliklere sahip. Bu özelliklerin başında ise yapay zeka teknolojisiyle donatılmış olan kumanda paneli geliyor. Yapay zekalı A Serisi, sahibinin kullanım alışkanlıklarını, sürekli kullandığı rotayı, klima, koltuk ve radyo ayarlarını kısa sürede öğrenerek, sonraki sürüşlerde, sürücü ve yolcuların işlerini kolaylaştırıyor.

Kokpit tam boy ekranla kaplı

A Serisi’nde ilk kez kullanılan MBUX isimli araç içi bilgi ve eğlence sisteminde iki tane tam boy yatay ekran yer alıyor, böylece kokpitin tamamı LCD ekrandan oluşmuş gibi bir izlenim yaratıyor. Bu ekranlardan ilki direksiyonun arkasında yer alan, araçla ve sürüşle ilgili bilgileri aktaran dijital gösterge paneli (gösterge panelindeki bilgiler ön cama da yansıtılıyor). İkinci ekran ise yüksek çözünürlüklü ve dokunmatik özellikli, bu ekranda artırılmış gerçeklik özellikli navigasyon haritası bilgileri yer alıyor.

Hey Mercedes!

Sesli komut algılama sistemini devreye sokmak için otomobile, “Hey Mercedes” şeklinde seslenmeniz yeterli oluyor. Ayrıca “Mercedes me” hizmetleri arasında, park edilen aracı bulmayı kolaylaştıran araç konumunu belirleme özelliği ve park halindeki otomobilin darbeye maruz kalması veya hareket ettirilmesi durumunda sürücünün uyarılması gibi hizmetler de yer alıyor. Mercedes A Serisi Türkiye’ye benzinli (1,3 lt, 163 HP) ve dizel (1,5 lt, 116 HP) motorlarla ve 7 ileri oranlı otomatik şanzımanla geliyor, fiyatlar ise 193 bin TL’den başlıyor.

Fonksiyonel yükleme bölmesi

Opel fonksiyonel hafif ticari aracı Combo’nun beşinci neslini tanıttı. Yeni Combo’nun kargo versiyonu profesyonellere verimlilik ve değerinin karşılığını veren en iyi seçenek olmak üzere tasarlanmış. Yeni model bir önceki nesline, yeni mimarisi ve sunduğu üstün teknolojileri ile fark atacak.

Şehirli macera tutkunlarına

Suzuki, V-Strom 250/ABS modelini, şehirli macera tutkunları için Türkiye pazarına sundu. Bir depo yakıt ile 500 km’nin üzerinde yol alan, heybetli yapısıyla şehir dışı hafif arazi şartlarını ve virajlı yolları keyifli hale getiren V-Strom 250/ABS, öte yandan yüksek manevra kabiliyetiyle şehir içinde de büyük kolaylık sağlıyor. V-Strom 250/ABS’nin başlangıç fiyatı 28 bin 750 TL.

YORUM YAZ