MENÜ

Start-Stop sistemlerine özel aküler

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Günümüzde yeni otomobil modellerinde, yakıt verimliliğini artırmak için start-stop sistemleri sıkça kullanılır oldu. Bu sistemler dur-kalk trafiğinde aracın motorunu durdurarak yakıt tüketimi ve emisyonu azaltmaya yarıyor. “Dur- Kalk” sistemi trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ya da trafik ışıklarında, güce ihtiyaç duyulmayan duruşlarda motoru otomatik olarak durdurup, manuel vitesli araçlarda sürücünün debriyaj pedalına bastığı anda, otomatik vitesli araçlarda ise ayağını frenden çektiği anda tekrar çalıştırarak, enerji kaybını önlemeye yardımcı oluyor.

Start-Stop sistemi hem enerji verimliliği, hem de çevre için faydalı olsa bile, kullanıcıların aklında şu soruların oluşmasına neden oluyor; “Acaba çok fazla çalışıp durmasından dolayı aküye fazladan yük biniyor mu, aküm buna dayanabilir mi? Aküler özellikle de kış aylarında bu yükü kaldırabilir mi gibi sorular geliyor. İnci Akü, işte tam da kullanıcıların bu endişelerini öngörerek, Start-Stop sistemine sahip araçlar için özel bir akü geliştirmiş. Bu bağlamda İnci Akü’nün Start-Stop AGM ve Start-Stop EFB serisi ürünleri dikkatleri üzerine çekiyor.

İnci Akü Start-Stop EFB serisi aküler, çevre dostu Start-Stop teknolojisine sahip araçlar için özel olarak tasarlanmış. İnci Akü Start-Stop EFB, standart akülere göre 2,5 kat daha uzun ömürlü ve yüzde 15 daha fazla marş basma gücüne sahip. Yeni nesil araçlarda kullanılan geliştirilmiş ısıtma, elektronik eğlence, sürücü destek sistemleri, iç ve dış aydınlatmalar ve benzeri donanımlar sebebiyle ihtiyaç duyulan yüksek enerji gereksinimlerini optimum düzeyde karşılayan İnci Akü Start- Stop EFB, üst segment Start-Stop araçlar için en yeni teknolojilerle donatılmış. İnci Akü Start-Stop AGM (Absorbent Glass Mat) serisi aküler ise performansı ve dayanıklılığı ile öne çıkıyor.

Yüksek şarj kabulü ile rejeneratif frenlemeye sahip üst segment Start-Stop araçlar için geliştirilmiş olan İnci Akü Start-Stop AGM serisi aküler, standart akülere göre 3,5 kat daha uzun ömürlü ve yüzde 30 daha fazla marş basma kapasitesine sahip.

Bireysel kiralama alternatifi

Operasyonel kiralama şirketi DRD, yeni bireysel yıllık kiralama markası OneCar ile sektöre yeni bir alternatif getirdi. OneCar Genel Müdürü İlkay Ersoy'a göre 10 yıl içerisinde her 5 yeni otomobilden 1’ine bireyler, yıllık kiralama ile sahip olacak.

OneCar tarafından başlatılan yeni yıllık kiralama sistemi sayesinde artık bireyler de, tıpkı şirketler gibi diledikleri aracı 2 yıldan 4 yıla kadar kiralayabilecek, ayrıca aracın bakım, vergi gibi prosedürleriyle uğraşmayıp, sunulan profesyonel hizmetler sayesinde sadece araçların keyfini sürebilecekler.

Çünkü daha önce şirketler için verilen tüm hizmet ve avantajlar artık bireyler için de sunulacak. Otomobil artık yatırım aracı değil DRD’nin Future Bright işbirliği ile gerçekleştirdiği pazar araştırmasına göre 1 yıl içerisinde araç sahibi olmak isteyen hedef kitle, otomobilin Türkiye’de artık bir yatırım aracı olmaktan çıktığını düşünüyor.

Yeni bireysel kiralama sistemi ile araca, aylık sadece sabit bir kira bedeli ile 2 yıldan 4 yıla kadar sürelerle, hiçbir ekonomik ve operasyonel yüke katlanmadan ulaşmak mümkün olacak. Ayrıca araç sahibi olmanın getirdiği 2. elde değer kaybı, sigorta, hasar, bakım/onarım, MTV gibi ek maliyetler de bu sistem sayesinde ortadan kalkıyor. Sahip olma, yalnızca keyfini sür Türkiye’de şirketlere yönelik operasyonel filo kiralama pazarının her yıl yaklaşık yüzde 19 seviyelerinde büyüdüğünü hatırlatan İlkay Ersoy şöyle konuştu:

“Avrupa’ya kıyasla, Türkiye’nin sahip olduğu potansiyel ile bu konuda daha gidecek çok yolu olduğunu görüyoruz. Araç sahibi olmanın tüm dezavantajlarını ortadan kaldıran ve kullanıcısına sadece hayalindeki otomobilin keyfini sürmeyi sağlayan OneCar’ın deneyimlendikçe, yöntemin ve tüm avantajlarının daha çok kullanıcı tarafından tercih edileceğine eminiz.”

Fleetcorp’a yeni Genel müdür Yardımcısı

Uzun dönem operasyonel araç kiralama hizmeti sunan Fleetcorp’a Ufuk Murat Beyazıt, Mayıs 2017 tarihi itibarıyla finans, hazine, risk ve idari işlerden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak atandı.

Yeni kiralama lokasyonu

Araç kiralama markası Budget’ın yeni lokasyonu İstanbul’da, Park Dedeman Otel’de hizmet vermeye başladı. Budget, İstanbul’un en stratejik lokasyonlarından biri olan Levent’te bulunan Park Dedeman hizmet noktasıyla şehrin kalbi sayılabilecek iş ve alışveriş merkezi bölgesinde müşterilerine ulaşımda kolaylık sağlıyor.

TOSB’a yeni Başkan

TOSB’da (Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) yapılan seçimli Olağan Genel Kurul toplantısında yeni Başkan, Farplas CEO’su Ömer Burhanoğlu oldu. 8 Haziran akşamüstü TOSB’da düzenlenen Genel Kurul toplantısında, kapalı zarf usulü ile yapılan oylama sonucunda 22’ye 60 oyla, Ömer Burhanoğlu yeni TOSB Başkanı oldu.

Otomobilde beyaz en popüler renk

OEM markalarından BASF’ın boya bölümünün yayınladığı “Avrupa Renk Raporu”na göre geçen yıl otomobil renkleri arasında beyaz en popüler renk oldu. Rapora göre beyaz yüzde 29 pay ile hala Avrupa'daki en popüler otomobil rengi olurken, bunu yüzde 19 ile siyah ve yüzde 18 ile gri takip ediyor. 2016 yılında otomotiv renklerinin neredeyse yüzde 80'i akromatik renk paleti içerisinde yer aldı. Kromatik renkler arasında mavi, yüzde 10 ile en popüler renk olmaya devam ederken, bu renkleri kırmızı ve kahverengi takip ediyor. Araç segmentleri karşılaştırıldığında ise küçük araçlar genellikle beyaz veya kromatik renklerde son kata sahipken, SUV'larda ise hâkim rengin gri olduğu gözlemlendi.

Yeni bir küçük SUV

Hyundai’nin B segmentindeki ilk SUV’u olan Kona’nın örtüsü açıldı. Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan bir toplantıda tanıtılan Hyundai Kona, Haziran sonunda Kore’de, daha sonra ise ABD ve Avrupa’da satışa çıkacak. Bu yeni SUV’un Avrupa ve Türkiye pazarına gelişi ise bu yılın son çeyreğinde gerçekleşecek. Görüntüsü mevcut ürün gamıyla paralellik gösterse de tamamen yeni bir küçük SUV platformu üzerine kurgulanan Kona, Tucson, Santa Fe ve Santa Fe Sport ile birlikte Hyundai’nin SUV ailesini tamamlayacak. 2020 yılına kadar Hyundai 5 yeni SUV tanıtacak, bunlardan biri de daha küçük boyuttaki A Segmenti SUV olacak. Kona’da ise 1.6 lt turbo benzinli (177 HP-DCT otomatik şanzıman) ile 1.0 lt 3 silindirli, 120 HP’lik benzinli motor alternatifleri, 4x2 ve 4x4 çekiş seçenekleriyle sunulacak. Ayrıca Avrupa pazarları için daha sonra 1.6 lt dizel motor versiyonu da seriye eklenecek. Hyundai Motor Corporation Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Euisun Chung, 2018 yılında ise Kona’nın tam elektrikli EV ve hidrojen yakıt hücreli FCEV versiyonlarını da seri olarak üreteceklerini açıkladı.

YORUM YAZ