MENÜ

Otomotiv'in yöneticileri Frankurt'u doldurdu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Frankfurt Otomobil Fuarı geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. Fuar 24 Eylül pazar akşamına kadar ziyarete açık kalacak. Geçen hafta düzenlenen basın günleri Türkiye’den otomotiv yöneticilerinin de katılımına sahne oldu. Fuarı ziyaret eden yöneticiler, Türkiye pazarına da gelecek olan yeni modeller hakkında bilgiler verdi.

Takuya Tsumura Honda Türkiye başkanı

Geleceğin hibrit, elektrikli ve yakıt hücreli araçlarda olduğunu biliyor ve teknolojileri buna uygun şekilde geliştiriyoruz. Örneğin ilk yüzde 100 elektrikli modelimiz 2019 yılında yollara çıkacak. Türkiye’deki altyapının uygun olması durumda bu yeni elektrikli aracımızı da Türkiye’de satışa sunmaya hazırız. Bunun yanında Civic gibi dünyanın pek çok farklı pazarında talep gören otomobiller için hala dizel motorun cazibesi oldukça yüksek. Dizel motorlu Civic Sedan’ı 2018 yılı Mart ayında üretip pazara sunacağız, Temmuz 2018’den itibaren ise Civic Sedan, dizel ve CVT otomatik vitesle alınabilecek.

Ali Haydar Bozkurt Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su

Toplam C-HR satışları içinde hibrit oranı yüzde 50’ye ulaştı. Bu orana ulaşmanın 3 yıl süreceğini düşünüyorduk. C-HR Hybrid’in satış oranı da Avrupa’da yüzde 77 civarında. Ayrıca hibrit araç sahiplerinin genelde araçlarını satmadıklarını görüyoruz. Son üç senede hibrit araçlarını ikinci elde satışa çıkarmış kişi sayısının yok denecek kadar az olması üründen memnuniyet oranını gösteriyor. Yüksek bir popülerliğe ulaşan Toyota C-HR modelimizin şimdi son nesli fuarda sergileniyor ve daha güçlü bir hibrit güç ünitesiyle yollara çıkmak için gün sayıyor.

Tolga Senyücel Skoda Türkiye Genel Müdürü

Skoda markasında geleceğin teknolojilerini günümüz modellerinde de görmeye başlayacağız. Üç yıl gibi kısa bir süre sonra, bugün Frankfurt’ta sergilediğimiz Vision E modelini yollarda göreceğiz. Zaten geniş olan Skoda model yelpazesine yakın zaman içerisinde hibrit motorlu ve tamamen elektrikli araçların katılmasıyla iddiamızı daha da artıracağız. Otonom teknolojilerine sahip olan Vision E konsepti, 500 km’ye kadar menzil sunuyor, maksimum hızı 180 km/s, iki elektrikli motoruyla birlikte dört çeker sürüşe ve 306 HP güce sahip.

Ümit Karaaslan Suzuki Türkiye Genel Müdürü

Yeni Suzuki Swift Sport modelimiz, sürüş keyfi sunmak üzere "Ultimate Driving Excitement" kavramı altında geliştirildi. Suzuki, sürüş performansını önemli oranda geliştirdiği yeni Swift Sport ile özellikle hot hatch pazarının merkezi olan Avrupalı tüketicinin gönlünü fethetmeyi hedefliyor. Yeni Suzuki Swift Sport’un dört çekerli S-Cross modellerinin büyüme stratejimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz.

Sinan Ulusoy Opel Türkiye Dış İlişkiler Müdürü

Fuar standımızda 3 dünya prömiyerimiz sergileniyor. Insignia GSi, çok beğenilen aile otomobili Insignia’nın sportif bir versiyonu. 2,0 lt’lik benzinli ve dizel motorlara sahip GSi’da, normalden daha sportif süspansiyon ve motor ayarları yer alıyor. Diğer yeniliklerimiz ise Insignia'nın her türlü arazi şartına uygun ve stil sahibi versiyonu Country Tourer ile geniş hacimli dinamik SUV modeli Grandland X.

Ali Kibar Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı

Kocaeli’deki Hyundai fabrikamızda kapasite artışı ve üçüncü bir modelin üretimi için çalışmalarımız sürüyor. Mevcutta üretilen i10 ve i20 ürün ailesinin ürün ömürleri sonlandığında, yerlerini yenilenmiş modeller alacak. 2020 yılının sonrasında, katma değer yaratabilecek bir model olmalı bu. Mevcuttaki i10 ve i20’nin yeni modelleri, i20’den türetilen bir SUV ve yeni bir sedan modellerini üretim için değerlendiriyoruz.

Şükrü Bekdikhan Mercedes-Benz Otomobil Grubu Direktörü

2018’deki en önemli yeniliklerimiz arasında yeni A Serisi yer alıyor. Tamamen yenilenmiş A Serisi HB olarak Nisan veya Mayıs ayında gelecek. Bunun yanı sıra CLA da yenilenecek. CLA’nın yanı sıra A Serisi’nde yepyeni bir A Serisi Sedan modeli de bulunacak ve 2018’in son çeyreğinde Türkiye’ye gelecek. Yeni A Serisi Sedan’ın Meksika’dan gelme ihtimali var. B Serisi ise 2018’in sonunda veya 2019 başında gelecek. GLA’daki yenilenme için ise 2019’u beklememiz gerekecek.

İnşaat için özel konsept

İnşaat alanında çalışan kamyonlar özel bir dayanıklılığa sahip olmalı. Scania, bugüne kadar üretilen en dayanıklı kamyon serisi olarak adlandırılan XT modelini tanıttı. XT serisi, zorlu arazilere çıkan inşaat kamyonlarına özel tasarlanmış bir konsept. Müşterilerin isteği doğrultusunda, her Scania kamyonunu XT konseptinde donatmak mümkün. Bu konsept dahilinde yükseltilmiş ve güçlendirilmiş tamponlar, ön far koruma kafesi, özel ayna dış kaplamaları ve yükseltilmiş motor hava girişleri var.

Yeni Compass Türkiye’de

SUV uzmanı Jeep’in kompakt modeli Compass yenilenerek Türkiye pazarına sunuldu. Yeni Jeep Compass’da fiyat seviyesi 189 bin TL’den başlıyor. Yeni modelde ikisi dizel toplam üç motor seçeneği var. Dizel motorlar 1.6 lt 120 HP ve 2.0 lt 170 HP, benzinli motor ise 1.4 lt Multiair 170 HP gücünde. 6 ileri manuel ve 9 ileri otomatik vites seçeneklerinin yanı sıra 4x4 çekiş sistemi de sunuluyor. Tasarım olarak markanın amiral gemisi olan Grand Cherokee’den izler taşıyan Compass’da Longitude ve Limited donanım seviyeleri ayrıca zorlu arazi şartları için Trailhawk versiyonu var.

YORUM YAZ