MENÜ

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Renault, C Sedan sınıfında yeniden sahne alacak olan Megane Sedan ile atağa kalkmaya hazırlanıyor.

Ekim ayından itibaren Bursa’daki Oyak-Renault tesislerinde üretilecek ve 20 ülkeye de ihraç edilecek olan yeni Megane Sedan, gelişmiş konfor ve sürüş keyfi için üst segmentten alınan özelliklere sahip. Bu özelliklerden biri de geniş panoramik elektrikli cam tavan. Ayrıca yeni araç, sedan sınıfında dinamik tasarımı ile de dikkat çekecek.

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

Üst segmentten özelliklere sahip

Yeni Megane Sedan’da, Renault’nun yenilenen tasarım kimliğinin yanı sıra dinamik ve ayırt edici tasarım, dengeli oranlar ve C şeklinde LED farlar dikkat çekiyor. Sedan araç, Eller Serbest Bagaj Kapağı sistemi ile de erişim ve kullanım kolaylığı sunuyor. Megane Sedan’da 1.6 lt, 115 HP, TCe 1.2 lt 130 HP’lik benzinli motorlar ile, 90,110 ve 130 HP’lik 1.5 lt ve 1.6 lt dCi dizel motorlar yer alıyor, bu motorlar manuel ve otomatik vites seçenekleriyle birlikte sunuluyor.

Yeni dünya rekoru

Rainer Zietlow, Goodyear Wrangler lastiklerine sahip Touareg Eurasia ile Rusya Magadan ve Portekiz Lizbon arasında yaptığı Avrasya turunda 6 gün, 9 saat ve 38 dakika sürede 15.200 kilometre yol kat ederek yeni bir dünya rekoruna imza attı. Kameraman Marius Biela ve gazeteci Peter Bakanov ile birlikte yola çıkan Zietlow, böylece 8 gün 12 saatlik kendi rekorunu da kırmış oldu.

Şimdi al, seneye öde

Jeep, yeni kampanyası ile dikkat çekiyor. Tüm dünyada 75. yılını kutlayan marka, büyük ilgi gören Renegade modeli için “Yarısı Şimdi Yarısı Seneye” kampanyası sunuyor. Jeepseverler, tercih ettikleri Renegade’e, fatura bedelinin yarısını 2016 Temmuz ayında peşin, kalan yarısını ise avantajlı faiz oranlarıyla, Temmuz 2017’de ödeme imkânı ile sahip olabilecek.

“Sıfır Karbon” için önemli işbirliği

Toyota ve WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) dünyadaki sürdürülebilir çevreye yönelik hedefleri için beş yıllık bir anlaşmaya imza attı. Bu işbirliği ile Toyota ve WWF biyolojik çeşitliliği artırmak, çevresel duyarlılığı yükseltmek ve “sıfır karbonlu” yaşama geçişi hızlandırmak adına birlikte çalışacaklar.

Performans tutkunlarına özel

Hyundai Elentra Sport

Geçtiğimiz aylarda satışa sunulan altıncı nesil Hyundai Elantra, şimdi de güçlü ve sportif bir kişilikle karşımızda; Elantra Sport. 200 HP’nin üzerinde güç üreten 1.6 litrelik Turbo GDI benzinli motora ve agresif gövde kitine sahip Elantra Sport”, genç kullanıcıları hedefliyor.

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

Hyundai Elantra Sport, adından da anlaşılacağı gibi, serinin en performanslı ve en dikkat çekici üyesi olacak. Mevcut platform üzerinde inşa edilen bu hızlı versiyon, motor, iç mekan ve dış görsellik adına bir takım değişiklikleri de beraberinde getiriyor. İsteğe bağlı olarak altı ileri manuel veya yedi ileri çift kavramalı şanzımanla seçilebilecek olan araç, şimdiye kadar ki en güçlü, en keyifli ve en eğlenceli Elantra unvanını da kazanmış olacak. Aracın yol tutuş dinamiklerini yükseltmek için çok kollu bağımsız arka süspansiyon kullanılırken, ayrıca 18 inç’lik özel tasarımlı alüminyum jantlara da yer veriliyor. Elantra Sport yılın dördüncü çeyreğinde öncelikle Kuzey Amerika’da ve daha sonra diğer pazarlarda da satışa sunulacak.

Hasar alan araçların sahiplerine müjde

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, sokaktaki otomobiller de önemli hasar aldı. Bu araçların sahipleri mağdur olmuş durumda. Peki ama otomobil sahiplerinin bu mağduriyetleri giderilebilecek mi?

Konuyu sigorta danışmanı Arif Uzunboy’a sorduk. Uzunboy, kasko sigortalarında, savaş gibi olağanüstü hallerin kapsam dışında bırakıldığı bilgisini verdi. Bu nedenle de kaskonun kapsamı dışında kalması gerekiyor. Normalde kasko sigortaları kapsamasa da sigorta şirketleri, vatandaşın mağduriyetini gidermek için, iyi niyet göstererek, lütuf ödemesi yapabilir.



Nitekim Türkiye Sigorta Birliği kaskolu araçlar için şu açıklamayı yaptı; “Sektörümüz 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan olaylarda araçları hasar gören kasko sigortası sahiplerinin maddi zararlarının, teminat kapsamında olmamasına rağmen, karşılanması yönünde gerekli özeni gösterecektir”. Benzer şekilde Axa Sigorta da bir açıklama yaparak maddi zararları karşılayacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklama şöyle; “Tüm branş genel şartlarında bu vaka somut bir şekilde istisna olarak belirtilmiş olmasına ve herhangi bir hasar tazminatı ödememizin gerekli olmamasına rağmen, bu vaka dahilinde yer alan tüm hasarların sigorta tazminatları şirketimiz tarafından karşılanacaktır”.

Peki ya kasko sigortası olmayıp sadece zorunlu trafik sigortası bulunan araçların hasarları karşılanacak mı? Sigorta danışmanı Arif Uzunboy’a göre bu imkansız çünkü Mali Mesuliyet sigortası, sadece karşı tarafa verilen hasarları karşılayabiliyor. Ama belki de bu araçların sahiplerinin mağduriyetleri, devletin farklı afet fonlarından biri tarafından karşılanabilir.

Pazarın dörtte üçü ithal

Otomobil satış verilerine göre Türkiye'de satılan her dört otomobilden üçü ithal. Öte yandan, ilk altı ayda, ithal edilenden daha fazla sayıda yerli otomobil ihraç etmişiz.

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

Otomotiv Distribütörleri Derneği ODD’nin yayınladığı ilk altı aylık verilere göre Türkiye binek otomobil pazarında ithal araçların oranı yüzde 74. Başka bir deyişle satılan her dört araçtan üçünü ithal ürünler oluşturuyor. İlk altı ayda Türkiye’de satılan 338 bin otomobilden 250 bini ithal. Aynı dönemde satılan yerli otomobil sayısı ise 88 bin. Ayrıca Türkiye pazarı ilk ayda gerçekleşen 338 bin adetlik satışla, pazar büyüklüğü sıralamasında, Avrupa’daki altıncı büyük pazar unvanına da sahip.

Öte yandan Türkiye’de üretilen otomobillerin önemli bir bölümünün de ihraç edildiğini hatırlamak gerekiyor. Otomotiv Sanayi Derneği OSD tarafından yayınlanan verilere göre ilk altı ayda Türkiye’de üretilen 441 bin otomobilin 338 bini ihraç pazarlarına gönderilmiş. 250 bin ithal araca karşılık 338 bin araçlık da ihracat yapılmış. Adetsel bazla karşılaştırma yapıldığında ihracatın ithalatı karşılama oranı konusunda pozitif bir durum var.



BEŞiKTAŞ, sezona Maraton ile hazır

TEMSA’nın amiral gemisi Maraton, Beşiktaş’ın da tercihi oldu. 2015 - 2016 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş yeni sezona ve Şampiyonlar Ligi’ne TEMSA Maraton ile hazırlanıyor. 20 Temmuz Çarşamba günü Nevzat Demir Tesisleri’nden yurt dışı kampı için yola çıkan Beşiktaşlı futbolcular ve teknik heyetin Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşımlarını TEMSA Maraton sağladı. 10 günlük kamp için Avusturya’ya giden futbolcuları ve teknik heyeti Salzburg Havalimanı’nda yine TEMSA otobüsü karşıladı. 10 günlük kamp sürecinde TEMSA Maraton, Beşiktaşlı futbolcuların ve teknik heyetin ulaşımlarını da sağlayacak. Beşiktaş, 30 Temmuz 2016 tarihinde İstanbul’a dönüş yapacak.

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

MTV İkinci taksidi için son 4 gün

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksidini ödemek için son gün 1 Ağustos. Birçok banka, www.gib.gov.tr internet sitesi üzerinden kredi kartlarıyla yapılacak ödemeler için taksit, bonus veya çip para, puan veya ilave alınacak hizmetlerde indirim gibi promosyonlar da yapıyor. Öte yandan MTV’nin ikinci taksidini banka şubelerinden yatırmak da mümkün. 1-3 yaş arasındaki 1.6 lt motora sahip bir otomobilin MTV ikinci taksidi 498 TL. Motor hacmi 4 lt’den büyük bir otomobilde ise MTV ikinci taksidi 11.358 TL’ye ulaşıyor.

Bursa’da zafer Avcı’nın

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4’ncü yarışı olan 41’nci Yeşil Bursa Rallisi 23-24 Temmuz tarihleri arasında Bursa Otomobil Sporlar Kulübü BOSSEK tarafından düzenlendi. Toprak zeminli toplam 8 özel etaptan oluşan rallide, Bursa Kültürpark içerisinde bir de seyirci özel etabı gerçekleştirildi. İki günlük mücadelenin sonunda Peugeot 208 pilotları Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, finiş çizgisini önde göğüsleyen ekip oldu. Genel klasmanda ikinci sırada Ford Fiesta ile Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz, üçüncü sırada ise Citroen DS3 ile Burak Çukurova-Vedat Bostancı oldu.

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

Filo kiralama sektörü büyüyor

Pazarın gelişimiyle birlikte ülkemizde operasyonel araç kiralama sektörü de hızlı bir gelişim içerisinde. Her yıl filo pazarı katlanarak büyüyor. Öte yandan konunun uzmanları, hala alınacak fazlaca mesafe olduğunu vurguluyor.

Pazarın gelişimiyle birlikte hatta daha hızlı büyüyen kiralama şirketlerinde biri de LeasePlan. Dünya üzerinde 5 kıtada ve 32 ülkede faaliyet gösteren LeasePlan, Türkiye pazarında da 20 bin araçlık filoya ulaştı. LeasePlan Genel Müdürü Türkay Oktay, yıl sonunda parklarını 22 bin araca çıkartmayı hedeflediklerini açıkladı.

Dostluk ve Barış Rallisi

Beş yıldır TÜVTÜRK desteğiyle düzenlenen ve dünyanın en önemli otomobil maceralarından biri olarak kabul edilen Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi’nde, 20 ülkeden 500’e yakın yarışmacı, 250 araç ile kültürler arası kaynaşma ve dostluk için 10 bin 500 kilometre yol yaptı. Almanya’dan start alan yarışmacılar, Türkiye ve Gürcistan’ı ziyaret ettikten sonra, Dalyan’da finiş gördü.



Almanya'ya dönüyor

Mercedes-Benz Türk A.Ş. Direktörler Kurulu Başkanı ve CEO’su Britta Seeger, Daimler AG Yönetim Kurulu’nda Ola Källenius’un yerine, üst düzey yönetici olarak atandı. Kadın CEO Brigitta Seeger, Ola Kallenius’un “Mercedes-Benz Otomobilleri Araştırma ve Geliştirme Grubu Başkanı” olarak atanması ile boşalacak olan “Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı” görevini devralacak. Daimler Denetim Kurulu tarafından alınan ve 1 Ocak 2017 itibari ile geçerli olacak bu yeni atama kararı ile Britta Seeger, Daimler Yönetim Kurulu’nda görev alan ikinci kadın üst düzey yönetici olacak.

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

Citroen C3 yenilendi

Citroën, 2002’den beri 3.5 milyondan fazla satılan küçük segmentteki başarılı modeli C3’ü tamamen yeniledi. Sınıfının en kapsamlı kişiselleştirme özelliklerini sunarak bireysel ifadeyi vurgulayan üçüncü nesil Citroën C3, yolculuk boyunca bütünleşik HD kamera vasıtasıyla çekilen fotoğrafları ve videoları paylaşmaya imkan tanıyan Citroën ConnectedCam de dahil olmak üzere en son teknolojilerle donatılıyor.

Megane Sedan yeniden sahne alıyor

Yeni Panamera daha sportif

Porsche’nin Premium Gran Tourismo modeli Panamera yenilendi. Yeni Panamera, gerçek bir spor otomobilin performansı ile lüks büyük otomobilin konforu gibi iki zıt unsuru bir potada eritiyor. Yeni Panamera’nin 4S Diesel modeli, şu anda dünyadaki en hızlı dizel otomobil olma özelliğine de sahip. Yeni Panamera Türkiye’de Ekim ayından itibaren satışa sunulacak.

YORUM YAZ