MENÜ

Lüks otomobiller geliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yılın son çeyreği yaklaştıkça yeni modellerin geliş sinyalleri veriliyor. Bu yıl özellikle yeni lüks modeller revaçta.

Mercedes s serisi Alman yıldızı, amiral gemisi modeli olan S Serisi’ni makyajladı. İlk olarak Şangay’da sergilenen yenilenmiş S Serisi’nde standart versiyonun yanı sıra Maybach isimli daha lüks donanım seçeneği de yer alıyor. Motor yelpazesi geliştirilerek daha verimli hale getirilen S Serisi’nde, güvenlik ve otonom sürüş sistemleri de bir adım ileriye taşınmış.

Audi A8

Audi, amiral gemisi A8’i yeniledi. Standart haliyle uzunluğu 5,17 metre olan A8’de, 13 cm uzatılmış Long versiyonu da var. Yeni A8’de Audi, teknolojinin limitlerini üst sınırlara doğru zorluyor. Örneğin 2018’den itibaren A8, tam otomatik sürüşü desteklemeye başlayacak. A8’de 3.0 lt benzinli ve dizel motorların yanı sıra hibrit motorlar da bulunacak.

Rolls Royce Phantom

1925’ten beri üretilen, dünyanın en lüks otomobillerden olan Rolls Royce Phantom bir kez daha yenilendi. Bütünüyle alüminyumdan üretilen yeni Phantom, dünyanın en sessiz motoru olarak adlandırılan 6,75 lt’lik bir V12 motora sahip. Bugüne kadar üretilmiş, en teknolojik Rolls Royce olan yeni Phantom, markanın “uçan halı” üzerindeymişçesine yumuşak ve konforlu sürüş felsefesini de devam ettiriyor.

BMW 6 serisi gran tourismo

BMW’nin üst sınıftaki sporcu modeli 6 Serisi’nin Gran Coupe ve Cabrio modellerinden sonra, şimdi sıra 5 kapılı Gran Tourismo’da. Daha dinamik bir görünüme, uzun ve basık bir profile sahip olan 6 Serisi GT’de, ortalama tüketimde yüzde 15 kadar ekonomi sağlanmış. Teknolojisi de geliştirilen araçta uzaktan kumandayla park etme ve 10 farklı elektronik cihazı destekleyen araç içi Wifi hotspot gibi özellikler yer alıyor.

Jaguar e-Pace

Geçtiğimiz yıl F-Pace modeliyle lüks SUV segmentine giriş yapan Jaguar, şimdi ise EPace ile bu segmentteki pozisyonunu güçlendirmek istiyor. Spor otomobillerin tasarım ve dinamik özelliklerine sahip olan E-Pace, 21 inçlik jantlar ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış. Araçta 150 HP’lik dizelden 300 HP gücündeki benzinliye kadar çeşitli motor seçenekleri yer alıyor.

Türkiye’nin ikinci el haritası

İkinci el otomotiv pazarında satışa sunulan tüm modeller hakkındaki verilere en kolay ve en çabuk şekilde ulaşılmasını sağlayan Cardata “Türkiye’nin 2’nci El Haritasını” çıkardı. Türkiye’de ikinci el pazarında satışa sunulan 11 bin 204 modelin güncel ve doğru fiyat değerini sadece 10 saniyede verebilen uygulama olan Cardata’nın, sisteme üye 420 bayi ile 1 milyon 200 bin adetlik gerçekleşen araç satış verisi üzerinde yaptığı araştırmada çarpıcı verilere ulaşıldı. Cardata sonuçlarına göre Türkiye ikinci el pazarında dizel motor, sedan gövde ve beyaz renk tercih ediliyor.

Elektrikli nostalji

Infiniti, dünyanın en prestijli otomobil buluşmalarından 2017 Pebble Beach Concours d’Elegance’da, markanın performans ve zarafeti birleştiren güçlü tasarım dilini yansıtan retro bir yarış aracı prototipi olan, “Prototype 9”u sergileyecek. 70 yıl öncesinin izlerini taşıyan retro yarış aracı prototipi, motosporları tarihinin ilk dönemlerindeki cesaret ve yaratıcılıktan ilham alınarak tasarlanmış. Tamamen elektrikli olan Infiniti Protoype 9’un motor gücü 148 HP, 170 km/s maksimum hıza çıkıyor ve 0-100 km/s hızlanmasını 5.5 saniyede tamamlıyor.

Bentley Continental supersports

İngiliz lüks markası Bentley, dünyanın seri üretilen en hızlı dört koltuklu otomobili olan Continental Supersports’u tanıttı. 700 HP güç ve 1017 Nm tork üreten 6,0 lt’lik W12 motor, Bentley Continental Supersports’u 0’dan 100 km/s hıza 3,5 sn’de hızlandırıyor. Supersports’un maksimum hızı ise 336 km/s.

YORUM YAZ