MENÜ

Küçük arazi ustası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

SUV sınıfı, otomotiv sektöründe son 10 yılın yükselen değeri oldu. Artık her markanın bir veya birkaç SUV modeli var. Jeep markasının ise bu rakiplerden çok daha farklı bir yeri var. Çünkü Jeep, kurulduğu ilk günden beri, 75 yılı aşkın süredir sadece SUV üretiyor. Jeep’in en küçük SUV modeli olan Renegade bundan 4 yıl önce tanıtılmıştı. Şimdi ise Jeep, Renegade’i kapsamlı bir yenileme operasyonuna tabi tuttu.

Daha sağlam görünüyor

Ön tasarımda yenilenen 7’li ızgaraya yeni LED farlar eşlik ediyor. Ön tampon ise daha geniş tasarlanarak, daha sağlam bir imaja kavuşmuş. İç mekanda yeni eşya gözlerinin yanı sıra multimedya sisteminde de yenilikler var. Yeni nesil Uconnect’de 5 inç, 7 inç ya da 8.4 inç seçenekleri var. Bunlar “Tut ve Sürükle” hareketlerini de destekliyor, yüksek çözünürlüklü ve tam renkli dokunmatik ekranlarıyla öne çıkıyor.

Benzinli motorlar yeni

Yeni Renegade’de tamamen yeni benzinli motorlar yer alıyor. 1,0 lt, 120 HP’lik 3 silindirli motor 6 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. 1,3 lt, 4 silindirli turbo beslemeli benzinli motorun ise 150 HP ve 180 HP, 4x4 versiyonları. Mevcut dizel motorlarda ise iyileştirmeler yapılarak, SCR katalizatörü ve AdBlue kullanımıyla Euro 6d normunu karşılaması sağlanmış. Multijet II motorlar 1,6 lt’de 120 HP, 2,0 lt’de 140 HP ile 170 HP gücünde.

Küçük arazici Trailhawk

Arazi sürüşü için Renegade’ler gelişmiş 4x4 sistemi Jeep Active Drive ve SelecTerrain ile birlikte geliyor. Yakıt tüketimi ve yol tutuş arasındaki dengeyi sürekli olarak izleyen akıllı 4x4 sistemi, Active Drive Low ile birlikte Yokuş İniş Desteği’ne de sahip. Arazi ustası Trailhawk versiyonu ise 210 mm’lik yerden yüksekliği ve arazi sürüşlerinde fark yaratıyor.

Tracer 900 geldi

Yamaha’nın 2018 yılı başında tanıttığı, yeni Tracer 900 bayilerde görücüye çıktı. Tracer 900'ün çok sevilen özelliklerini ve güçlü yanlarını yenilemeye odaklanan Yamaha tasarım ekibi, aynı zamanda motosikletin gezi potansiyelini artıran bir dizi güncelleme ve değişiklik de yapmış. Perfomansı daha da artan Tracer 900, artırılmış yol tutuşu ve konforlu kullanımı ile dikkat çekiyor.

İzmir’den 16 ülkeye eğitim

Otomotiv boya ve yüzey kaplama şirketi PPG, İzmir’deki yeni İş Geliştirme ve Uygulama merkezinde, Türkiye dahil toplam 16 ülkenin boya ustalarına eğitim vermeye başlıyor. PPG Türkiye Ülke Müdürü Bülend Alpay, yılda 1500 kişiye eğitim vermesi planlanan merkezin yaklaşık 2 milyon TL yatırımla hizmete geçtiğini ve EMEA bölgesindeki ilk tesis olduğunu vurguluyor.

YORUM YAZ