MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Chiron'a sportif ayar

Bugatti, 1500 HP’lik Chiron’un Sport versiyonunu tanıttı. Chiron Sport, yol tutuş ve performansa yönelik özel ayarlara sahip.

Dünyanın en lüks spor otomobillerinden Bugatti, 2 yıl önce Chiron modelini tanıttığında, otoriteler için bu gücün zirvesiydi. 1500 HP’lik otomobil güç konusunda, teknolojinin ulaştığı son nokta olarak gösterilmişti. Şimdi ise Bugatti, Chiron Sport versiyonunu gözler önüne serdi. Güç konusunda zirveye ulaşıldığı için, Bugatti mühendisleri gücü artırmak yerine, aracın yol tutuşunu ve verdiği sportif hissi daha da artırmayı hedeflediler. Bu kapsamda amortisör sertliği % 10 kadar artırıldı, direksiyon da modifiye edilerek verdiği his daha direk hale getirildi.

Diyetle ağırlığı 18 kg azaldı

Bu değişikliklere ilave olarak arka aks diferansiyeli optimize edildi. Ve böylece Chiron Sport, her iki taraftaki tekerleklere torku ayrı ayrı dağıtan Dinamik Tork Vektörleme fonksiyonuna sahip oldu. Ayrıca ağırlık da yaklaşık 18 kilogram azaltıldı. Aracı dış görünümde Chiron Sport’tan ayıran farklar ise yeni jantlar ve egzoz deflektörü. İç mekanda da sportif atmosferi artırmak amacıyla özel malzemeler ve renklere yer verilmiş.

Otomobil ile sürücü bağlanıyor

Fiat, ilk etapta Egea modeli için geliştirdiği akıllı bağlantılı teknolojisiyle sektörde fark yaratıyor. Fiat Yol Arkadaşım Connect ismi verilen sistem, otomobilin merkezi kontrol ünitesine bağlanan, Türk mühendislerce geliştirilen cihaz ve bir sim kart aracılığıyla, akıllı telefonlarla iletişim kuruyor. Bu sistem ile uzaktan otomobilin kapı ve bagaj kilitlerini açmakapama, lastik basınçlarını, yakıt ve akü durumunu takip etme, aracın park konumunu ve sürüş detaylarını görebilme, hız ve mesafe limiti belirleyerek bildirim alabilme, acil yol yardım ile ambulans hizmeti alabilme gibi birçok faydalı fonksiyon sunuyor, Ayrıca sistem aracınız çekildiğinde sürücüye bildirim de gönderebiliyor.

En büyük yıldız

Mercedes-Benz Türk yetkili satıcısı ve servislerinden Gelecek Otomotiv, 26 milyon Euro’luk (131 milyon TL) yatırımla Gelecek Otomotiv VadiPark Bayisi’ni hizmete açtı. Gelecek Otomotiv VadiPark, binanın üzerindeki 6 metre çapındaki hareketli Mercedes-Benz yıldızıyla bayiiler arasında bir ilke de imza attı. ‘Mükemmel Müşteri Deneyimi’ sloganıyla açılan Gelecek Otomotiv VadiPark’ta ziyaretçiler otomobillerini tablet üzerinden tasarlayıp, sanal gerçeklik ile tasarladıkları otomobillerini görebilecek.

YORUM YAZ