MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

En güçlü Levante seneye geliyor

İtalyan spor otomobil markası Maserati de, diğer spor ve lüks markalar gibi, birkaç yıl önce Levante modeliyle SUV sınıfına giriş yapmıştı. Şimdi ise Levante’ye Trofeo isimli, en güçlü versiyon geliyor. New York Otomobil Fuarı’nda sergilenen Maserati Levante Trofeo, 590 HP’lik V8 motoruyla SUV ailesinin en güçlü versiyonu olacak. Trofeo, 304 km/s maksimum hıza ulaşarak dünyadaki en hızlı SUV’lar arasına adını yazdırıyor. Corsa isimli yarış sürüş modu da bulunan Trofeo’da, 3,8 litrelik çift turbo beslemeli, benzinli V8 motor yer alıyor. Trofeo, 8 ileri oranlı otomatik ZF şanzımana ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Levante Trofeo, 2019 yılında Türkiye’de meraklılarıyla buluşacak.

Gösterge panelinden sahibini selamlıyor

Agresif bir tampon tasarımına sahip olan Trofeo’da 22 inçlik Orione alüminyum alaşım jantlar kullanılmış. Lansmana özel Grigio Lava mat karoser rengiyle ön plana çıkan Levante’nin ön tamponundaki hava yarıklarında, arka difüzöründe ve kaputunda bolca karbon fiber malzeme var. Fren kaliperlerinde de kırmızı kontrast renklere yer verilmiş, iç mekanı ise sarı ya da mavi dikişli siyah deri döşemeler domine ediyor. Ayrıca Trofeo sahibinin ismi de otomobil çalıştırıldığında multi medya ekranında beliriyor.

Yılın Otomobili’nde geri sayım

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) seçimlerinde geri sayım başladı. OGD üyeleri, kazanan otomobili belirlemek için 3 Nisan’da Intercity İstanbulpark’ta bir araya geldi. OGD üyesi otomotiv gazetecileri finale kalan BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Hyundai Ioniq, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modellerini hem Formula 1 pistinde, hem de Paddock alanında kurulan istasyonlarda deneyip değerlendirme fırsatı buldular.

Araç kiralamada yeni işbirliği

Hyundai Assan, araç kiralama alanında LeasePlan ile güçlerini birleştiriyor ve “Hyundai Araç Kiralama” adıyla yepyeni bir işbirliğine adım atıyor. Bu yeni program sayesinde öncelikli olarak KOBİ’lere, avukat, doktor, eczacı gibi vergi levhalı gerçek kişilere ve kurumsal müşterilere Hyundai markası güvencesiyle operasyonel kiralama imkanı sağlanacak. Leaseplan ile yapılan bu işbirliğinin imza töreni 6 Nisan tarihinde, İstanbul Kanyon’da kurulan Hyundai popup showroom’unda atıldı.

YORUM YAZ