MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Küçük SUV’da yeni rakip

Ford'un B segmentindeki SUV modeli yeni Ecosport 117 bin TL'den başlayan fiyatla satışa sunuldu. Romanya'daki Ford fabrikasından ithal edilen yeni Ecosport'ta 3 motor seçeneği yer alacak. İlk etapta 1.0 EcoBoost benzinli, 3 silindirli (125 HP) motorun yanı sıra 1.5 TDCi (100 HP) dizel motor sunuluyor. Benzinli motor 6 ileri oranlı otomatik şanzımana sahip, dizel motorda 6 ileri manuel şanzıman var. Mayıs ayında ise seriye 1.5 EcoBlue (125 HP) isimli yeni bir motor seçeneği eklenecek. Akıllı 4x4 çekiş (AWD) sistemiyle donatılacak olan 1.5 EcoBlue versiyonu manuel şanzımanla kombine edilecek. Yani özetle Ecosport'ta dizel otomatik bulunmayacak, otomatik tercih edenlerin 1.0 EcoBoost benzinli versiyona yönelmesi gerekecek. Yeni EcoSport, Türkiye pazarına, en dolu donanım seviyesi olan ST-Line donanımı ile geliyor. Seçilecek ilave opsiyonlarla donanımı daha da zenginleştirmek mümkün. Ecosport'un mevcut rakipleri arasında Opel Mokka, Crossland X, Nissan Juke, Renault Captur, Seat Arona gibi modeller bulunuyor. Sene içerisinde, yeni gelişen B SUV segmentindeki bu rekabete, VW Troc, Hyundai Kona ve Kia Stonic gibi yeni modeller de katılacak.

1903 Tribünü’ne adını verdi

Volvo Car Turkey, Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile premium partnerlik anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre; Volvo Car Turkey, Beşiktaş JK’ya Volvo dünyasını sunarken, Vodafone Park’ta yer alan 1903 Lounge’a ve 1903 Tribünü’ne de adını verecek.

Tianmen Yolu’nda rekor

Range Rover’ın Sport SVR modeli, 99 virajdan oluşan Çin’deki ünlü Tianmen Yolu’nda yeni bir hız rekoru kırdı. Bu epik sürüşü 9 dakika 51 saniyede tamamlayan Range Rover, Ferrari 458’in daha önceki skoru olan 10 dakika 31 saniyeyi fazlasıyla geride bırakmış oldu.

Audi elektrikli SUV’u deniyor

Audi, 250 test aracını dünyanının farklı bölgelerinde, farklı koşullarda test edecek. 30 dakika şarj edilince harekete hazır hale gelen Audi’nin elektrikli SUV’u 4 kıtada toplam 85 bin saat ve 5 milyon km boyunca test edildikten sonra, yıl sonunda pazara sunulacak.

YORUM YAZ