MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

25 yeni SUV geliyor

Otomobil kullanıcılarının SUV araçlara ilgisi artıyor. Üreticiler de bu artan ilgiye karşılık verebilmek için yeni SUV’lar geliştirmeye devam ediyor. Bu yıl yollara 25 yeni SUV modeli çıkacak.

BMW X2

Alman üretici bu yıl büyük bir SUV atağına girişiyor. Yeni X2, SUV ailesine dahil edildi. X1 boyutlarında bir SUV Coupe olan araç 4,36 m boyunda, motor güçleri ise 190 ile 231 HP arasında değişecek. 2018’de ayrıca X4 ve X5 modelleri de yenilenecek. X3’ün Coupe SUV versiyonu olan X4’te 360 HP güce dek uzanan motor seçenekleri olacak. Hatta X4’te bu kez 400 HP’lik M versiyonu da sunulacak.

Ford Ecosport

Ford küçük SUV’u Ecosport 2017 sonunda yenilendi. Yeni Ecosport Mart ayında Türkiye pazarına gelecek.

Kia Stonic

Güney Koreli Kia, daha önce yer almadığı B SUV segmentine Stonic ile giriyor. Eylül ayında Türkiye pazarına verilecek olan Stonic’te 3 farklı benzinli motor ve otomatik şanzıman bulunacak.

Skoda Karoq

Çek üreticinin Yeti’nin yerini almak üzere ürettiği, Altın Direksiyon ödüllü Karoq Mart’ta Türkiye’de olacak. İkinci çeyrekte ise seriye 4x4 versiyonu eklenecek.

Volkswagen T-Roc

Alman üretici 2018’de SUV atağı yapmaya hazırlanıyor. İkinci çeyrekte büyük SUV Touareg, üçüncü çeyrekte ise Golf boyundaki yüksek Crossover T-Roc Türkiye pazarına gelecek. Polo boyutlarında, yükseltilmiş bir model olan T-Cross da 2018’de piyasaya çıkacak.

Takımlar F1'e hazır

Formula 1 sezonu 25 Mart'ta Avustralya Grand Prix ile start alacak. Yarış takımları ise şimdiden hazır. Birçok takım yeni sezon için yarış araçlarını ve bunları kullanacak olan pilotları birer birer açıklamaya başladı. Renault Sport, R.S. 18 kodlu yarış aracını tanıttı. R.S. 18'lerin pilot koltuklarına Nico Hülkenberg ve Carlos Sainz oturacak. Mercedes de yeni yarış aracını tanıtan takımlardan. F1 W09 EQ Power+ yarış aracının bugüne kadar üretilen en gelişmiş model olduğunu vurgulanıyor. Takımın birinci pilotu ise 4 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton. Formula 1'in genç takımlarından Alfa Romeo Sauber F1 Team de yeni araçları olan C37'yi tanıttı. Takım Başkanı Frederic Vasseur, 2018 sezonuna umutla baktıklarını açıkladı.

YORUM YAZ