MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

4x4 ile buz dansı

Bu kış İstanbul’a kar yağmadı. Biz ise yeni Subaru XV’nin gerçek kış koşullarındaki yeteneklerini test etmek üzere Finlandiya’nın kuzeyindeki Laponya bölgesine gittik, sürekli simetrik 4x4 sistemini Kuzey Kutup dairesi üzerindeki Rovaniemi’de denedik.

Global platform ilk kez XV’de

Subaru’nun geliştirdiği global platformun uygulandığı ilk model olan XV’de, burulma rijitliği önceki modele göre % 70 oranında artırılmış. Bu da arazide ve bozuk yollarda daha sağlam gövde ve daha iyi yol tutuş anlamına geliyor. Bu yeni platform XV’nin ardından ürün gamındaki diğer modellerde de yer alacak.

Simetrik 4x4 ile yol tutuş

garanti XV ile kutup dairesindeki orman yollarında, - 7 derecelik soğuk havada, buz ve kar üzerinde 200 km yol yaptık. Bu rotamız boyunca, sürekli simetrik 4x4 sisteminin güvenli sürüş ve yol tutuşa yaptığı katkının avantajını yaşadık. Sistem, her bir tekerleğe, zemin koşullarına uygun olan torku gönderebiliyor. XV’de ayrıca X-Mode ve aktif tork yönlendirme sistemleri de var. Subaru, tüm ürün gamında simetrik 4x4’ü standart olarak sunuyor.

EyeSight ile yolu izliyor

EyeSight ismi verilen stereo kamera sistemi ile XV, önündeki yolu sürekli takip ediyor, olası bir tehlike anında ise tehlikeyi önlemek için gerekli reaksiyonu gösteriyor, kimi zaman hızı azaltıyor, gerekli durumda ise aracı tamamen durdurabiliyor. Ayrıca EyeSight şeritleri takip ederek aracın şerit dışına taşmasının önüne geçiyor.

Bruce Willis’in Bullitt’i satılıyor

Amerikalı aktör Bruce Willis’e, ilk eşi Demi Moore tarafından hediye edilen 1969 model Dodge Charger, 24 Şubat’ta açık artırmayla satışa çıkacak. Steve McQueen’in Bullitt filmindeki araç takip sahnelerinde kötü adamların kullandığı otomobil olan Dodge Charger’da 8,2 lt hacimli V8 motor ve 3 ileri oranlı otomatik şanzıman yer alıyor. Dodge Charger Bullitt’in 60 bin pounda kadar alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

YORUM YAZ