MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Premium sınıfta satışın yanı sıra teknoloji rekabeti de sürüyor. BMW’nin i3 ve i8'den oluşan elektrikli serisinin ardından Mercedes de elektrikli araçlarını Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor. Mercedes- Benz Türk Otomobil Grubu İcra Kurulu Üyesi Şükrü Bekdikhan 2018 stratejileri hakkında şu açıklamalarda bulunuyor; “Yeni yılda bir yandan ürün portföyümüzü yenilerken, diğer taraftan da elektrikli smart ile elektrikli araç segmentine, GLC ile hibrit araç segmentine Türkiye pazarında da giriş yapacağız”

Prizden şarj edilen hibrit SUV

Mercedes-Benz'in yıl sonunda Türkiye’de pazara sunmayı planladığı GLC 350e 4MATIC, prizden de şarj edilebilen bir Plug-in Hybrid. 2,0 litre hacimli (211 HP) benzinli motora 116 HP gücündeki elektrik motoru eşlik ediyor, böylece toplam sistem gücü 320 HP’ye, toplam tork ise 560 Nm’ye ulaşıyor. Sadece elektrik enerjisiyle 34 km yol yapabilen SUV’un toplam menzili ise bunun çok daha üzerinde.

Hızlı ve tutumlu

4 tekerlekten çekişli GLC oldukça performanslı bir SUV; 0’dan 100 km/s hıza 5,9 sn’de çıkıyor, son hızı ise saatte 235 km. Bataryaları hızlı şarj sayesinde 2 saatte dolabilen GLC, fabrika verilerine göre 100 km’de 2,5 lt yakıt tüketiyor ancak gerçek yol koşullarında tüketimin çok daha yüksek çıkması beklenmeli. Yine de hibrit sistem özellikle şehir içi sürüşlerde tüketim konusunda avantaj sağlayacaktır.

YORUM YAZ