MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

James Dean'in otomobili 70 yaşında

Hızlı ve asi genç rollerinin önemli oyuncusu James Dean'in ismi, kullandığı Porsche 356 Speedster ve 550 Spyder modelleri ile anılıyor. 1955’te yaşamını, hala tam olarak aydınlatılamayan bir trafik kazasında kaybeden Dean’in hayranlarına göre, “Little Bastard” adını verdiği Porsche 550 Spyder lanetlenmişti ve kazanın oluş şekli de akılda soru işaretleri bırakıyordu.

Savaş sonrasının başarılı Start-Up markası

İkinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Almanya’nın savaş sonrasındaki önemli endüstri atılımlarından biri de Porsche oldu. Tutkulu mühendis Ferry Porsche’nın, babası Ferdinand'ın VW Kaplumbağa çizimlerini kullanarak geliştirdiği ilk Porsche 356 modelleri bugün 70 yaşında. 1948 yılında start alan Porsche markası, daha sonraki yıllarda 911 gibi kült spor otomobiller geliştirdi. Stuttgart bazlı firma günümüzde ise spor otomobillerin yanı sıra Cayenne, Macan ve Panamera gibi daha konforlu ama hala sportif ruhlu aile otomobilleri de üretiyor.

Geleceği elektrikte görüyor

70 yıllık tarihi spor otomobillerle ve sayısız yarış zaferleriyle dolu olan Porsche geleceği ise elektrikli mobilitede görüyor. Zufenhausen’de geliştirilen Mission E prototipi, geleceğin spor ve performans otomobilinin elektrikli olabileceğini kanıtlıyor. 600 HP’lik Mission E, 100 km/s hıza 3,5 sn’de ulaşıyor ve 500 km elektrikli menzile sahip. Porsche, tüm 2018 yılı boyunca dünyanın farklı yerlerinde özel yıldönümü etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor. Kutlamalar 3 Şubat’ta Los Angeles’ta start alacak, daha sonraki aylarda Almanya ve İngiltere’deki çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Yenilmeyen Pick-Up: Hilux

Türkiye’de Pick-Up pazarının lideri olan Toyota Hilux, 2017’de Avrupa Pick-Up pazarını da lider olarak kapattı. Marka da bu başarıyı taçlandırmak için Hilux’ın 50’nci yılında, İngilizce’de kelime anlamı yenilmez olan “Hilux Invincible 50 Chrome Edition” isimli özel bir seri üretti. Özel versiyonda, krom roll barlar, krom yan basamaklar, krom ön ve alt koruma, siyah çamurluk korumaları, 18 inç alaşım jantlar, plastik bagaj havuzu ve ön kapılarda modele özgü “Invincible 50” logosu yer alıyor.

YORUM YAZ