MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Şimdi daha konforlu

İlk olarak 2010'da sahneye çıkan ve bugüne kadar Türkiye'de 88 bin adet satan Duster, üçüncü nesliyle daha şık, daha konforlu ve daha kullanışlı bir hal almış. Dacia yetkilileri yeni Duster için "Dış tasarımda evrim, iç tasarımda devrim" benzetmesini kullanıyorlar.

Malzeme kalitesi artırılmış

İç mekandaki devrimin ise daha kaliteli malzeme seçimleri ve daha yüksek ekipman seviyesi ile gerçekleştirildiği açıklanıyor. İç mekanda piyano boyası ve alüminyum kaplamaların kullanılmasıyla, hissedilen kalitenin yukarı çekilmesi amaçlanmış. Yeni elektrikli direksiyonun simidi, yeni otomatik havalandırma kumandaları ve konumu yükseltilen navigasyon ekranı konforu artıran ayrıntılar. Anahtarsız giriş ve kartlı sistemle çalıştırma ise eklenen yeni konfor özellikleri arasında.

Off-road özellikleri geliştirilmiş

Kompakt SUV sınıfında birçok model önden çekişle yetinirken Duster, 4x4 seçeneğiyle sınıfında fark yaratıyor. Bu nedenle Türkiye'de Duster satışlarının yarısını 4x4 seçenekleri oluşturuyor. Gerçekten de arazi kabiliyeti oldukça başarılı olan Duster'da yokuş iniş desteği, yokuş kalkış asistanı, yan eğim gösteresi gibi yeni off-road özellikleri de eklenmiş. Ayrıca otomobilin etrafını çepeçevre kontrol eden 4 kameranın görüntüleri navigasyon ekranından izlenebiliyor, böylece off-road sürüşlerinde aracın engebeli arazideki davranışları iç mekandan kontrol edilebiliyor.

Mart 2018'te gelecek

Yeni Duster ülkemize, Mart 2018'te gelecek. 115 ve 125 HP'lik benzinli motorların yanı sıra 90 ve 110 HP'lik dCi dizel motorlar da olacak, 110 HP'lik dizel motorla birlikte EDC otomatik şanzıman da sunulacak. 4X4 ise 110 HP 6 ileri manuel şanzımanlı versiyonda yer alacak. Dacia yetkilileri Avrupa pazarında, yeni modelin baz versiyonlarında fiyatın, mevcut modele göre fazla artmayacağını belirtiyor. Türkiye fiyatlarıyla ilgili ise açıklama yapılmıyor.

İngiliz sporcu Türkiye'de

Otomobil sektörünün efsane spor otomobil markalarından Lotus, resmi olarak Türkiye'de temsil edilmeye başlandı. Markanın ilk showroomu İstanbul Caddebostan'da görkemli bir törenle açıldı. Royal Motors'un yeni markası olan Lotus Cars Türkiye, Türkiye’de bu sporcu markayı temsil edecek.

Robot taksiler hazır

Japon otomobil markası Nissan, sürücüsüz taksi çözümü olan Easy Ride’ı tanıttı. Yapay zekâ, internet, otonom sürüş ve Nissan Intelligent Mobility özellikleriyle donatılan Easy Ride, Mart 2018’den itibaren deneme sürüşlerine başlayacak ve 2020’den itibaren yollarda olacak.

Yerli elektrikli motosiklet

Motosiklet pazarı 2017 yılında, yüzde 13'lük bir büyüme gösterdi ve ilk 9 ayın sonunda 127 bin adetlik büyüklüğe ulaştı. Bu satışta yerli markaların da rolü büyük. Sektörde toplam 30 firma faaliyet gösterse de satışların yüzde 75'ini ilk 4 firma sağlıyor. Satış hacmi kriterine göre ilk 3 firma arasında yer alan Kuba Motor ise 2018 yılında pazara vereceği elektrikli motosikletlerin tamamını yerli olarak Türkiye'de üreteceğini açıkladı.

Tamamen yerli bir marka olan ve üretimini Gaziantep’te gerçekleştirilen Kuba Motor, kendi bünyesindeki Kuba ve RKS markalarını pazara sunuyor. Kuba Motor’un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Müjdeci elektrikli motosiklet konusunda şu açıklamalarda bulundu; “2017 yılı Ağustos ayından itibaren ithal edilen elektrikli motosiklet ve bisikletlere uygulanan ek gümrük vergilerinden dolayı elektrikli modellerimizin tamamını 2018 yılı itibariyle Türkiye’de üretmeye karar verdik ve yeni üretim tesisimizi bu doğrultuda tamamlama aşamasına getirdik.”

YORUM YAZ