MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Otomobilli yaşamın ve otomotiv endüstrisinin vazgeçilmez bir parçası olan modifiye sektörü, aslında kendi başına önemli bir pazara sahip. Bu konuya meraklı olan kullanıcılar araçlarını özelleştirmek ve farklılaştırmak için, otomobilin bedelinden çok daha fazlasını rahatlıkla harcayabiliyor.

Seneye Çin’de düzenlenecek

Modifiye konusunda uzmanlaşmış olan otomobil buluşmalarından biri de Essen Motor Show. SEMA fuarı Amerikan modifiye dünyası için ne kadar önemliyse, Essen Motor Show da Avrupa tuning sektörü için aynı öneme sahip. Her yıl istikrarlı bir şekilde büyüyen Essen Motor Show, bu yıl 50. kez düzenleniyor, hatta Essen’in başarısı Avrupa’yı aşarak Uzak Doğu’ya uzanıyor; Kasım 2018’de Çin’in Guangzhou şehrinde Essen Motor Show China düzenlenecek.

300 bin kişi ziyaret edecek

Bu yılın Essen buluşması 1 Aralık’ta start aldı, 10 Aralık pazar gününe kadar sürecek. İrili ufaklı 500 firmanın katıldığı fuarı, yetkililer 300 bin otomobil meraklısının ziyaret etmesini bekliyor. Tuning firmalarının yanı sıra otomobil üreticileri de güçlü ve sportif modelleriyle gövde gösterisi yapıyor. Katılan markalar arasında Peugeot, Ford, Shelby, Skoda, Porsche, Renault ve VW Motorsport yer aldı. Mercedes FanWorld ise Mercedes performans araçlarını sergiliyor. Ayrıca Mercedes’in performans markası AMG’nin 50. Yılı da Essen’de kutlanıyor.

Çevreci elektrikli araçlar da sergilendi

Elektrikli gelecek için ayrılan sergi alanında ise BMW, Tesla, Hyundai markalarından elektrikli araçlar yer alıyor. Ayrıca Skoda’nın Vision E konsepti elektrikli geleceğin vizyonunu yansıttı. Salon 7’de Motorsport Arena’da drift gösterileri, Salon 6’da Tek marka Cup araçları, Salon 10’da ise modifiyeli polis aracı VW Golf R 400 ilgi çekti. Shelby standında imza dağıtan Aaron Shelby Avrupa’da 18 farklı distribütörle dağıtım ağlarını genişlettiklerini söyledi. Skoda standında ise Auto Bild Altın Direksiyon ödülünü kazanan Karoq ile Almanya Ralli Şampiyonası’nı kazanan Fabia R5 yer aldı. Octavia Cup yarış aracı ise 6. Salonda sergilendi.

25 bin beygirlik okul otobüsü

Modifiye çılgınlığı, jet türbin motorlu drag yarış araçlarıyla devam etti, 25 bin beygir gücündeki okul otobüsü, 15 bin beygir gücündeki Dragon Thunder II ve 7 bin beygir gücündeki drag motosikleti bu çılgınlığın zirvesini oluşturdu. Otomobillerin yanı sıra lastik, jant, gövde kiti, süspansiyon, fren ve aksesuar üreticileri de fuarda yerlerini aldı.

Alfa Romeo F1’e dönüyor

Formula 1 tarihinin ilk takımlarından olan Alfa Romeo, 33 yıl aradan sonra pistlere geri dönüyor. Fiat Chrysler Automobiles (FCA) bünyesindeki İtalyan markası, İsviçreli Sauber F1 Takımı ile önümüzdeki yıldan itibaren Formula 1 dünya şampiyonasına katılmak üzere ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında kurulan, “Alfa Romeo Sauber F1 Takımı” 2018 yılında pistlere çıkacak, yarış araçlarında Ferrari güç ünitesi kullanılacak.

Mercedes CLS Los angeles’ta

Mercedes yeni CLS modelini Los Angeles fuarında sergiledi. Yeni CLS, Mercedes-Benz’in Los Angeles Otomobil Fuarı’ndaki gövde gösterisinin odağında yer aldı. Yeni Mercedes-Benz CLS, ilk kez beş koltuklu olarak sunuluyor. CLS, yeni dört ve altı silindirli motor nesilleri de dahil olmak üzere tamamen yeni motorlarla yollara çıkıyor.

Yeni kompakt Crossover

Nissan, kompakt Crossover segmentindeki yeni temsilcisi Kicks’in lansmanını Los Angeles Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Nissan Intelligent Mobility ve Akıllı Çevre Görüş Sistemi ile donatılan Nissan Kicks, Haziran 2018’de Kuzey Amerika pazarına verilecek.

YORUM YAZ