MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skandal gölgesinde fuar

Gelecek hafta, 45’nci Tokyo Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilere açacak. Geçtiğimiz hafta Japonya otomotiv sektöründe yaşanan çelik skandalı ise fuarın parıltısına gölge düşürdü Geçen hafta Japonya’da yaşanan Kobe çelik skandalı, etkisini tüm dünyada hissettirmişti. Japon otomotiv sektörünün önemli tedarikçilerinden Kobe Çelik, ürettiği metal malzemelerin dayanıklılık değerlerinde hile yaptığını açıkladı. Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Mitsubishi gibi otomobil üreticileri Kobe Çelik’ten kapı ve kaput sacı, gövde malzemeleri satın alıyorlar. Tüm bu gelişmeler Japonya’da, otomotiv endüstrisine olan güveni zedeledi. Tokyo Motor Show ise gelecek hafta 45’nci kez kapılarını ziyarete açıyor. 27 Ekim ile 5 Kasım arasında düzenlenecek olan fuarda geleceğin konseptleri ve Japon otomotiv endüstrisinin en yeni modelleri sergilenecek. Japon markaları yeni teknolojiler ve fütüristik tasarımlar ile güven tazelemek istiyor. İşte Tokyo Motor Show’un yeniliklerinden öne çıkan modeller…

Toyota TJ Cruiser

Land Cruiser gibi güçlü SUV’lara sahip olan Toyota’nın Tj Cruiser konsepti, güçlü bir SUV ile bir kamyonetin genişliği arasındaki dengeyi sağlıyor. Yüksek taşıma kapasitesine sahip Tj Cruiser, bir SUV aracın avantajlarını da taşıyor. Tj Cruiser pratik özelliklere de sahip; kayan arka kapılar ve katlanan yolcu koltukları sayesinde 3 metre uzunluktaki eşyalar da kolayca taşınabiliyor.

Mazda

Fuarda çift dünya prömiyeri sergileyecek olan Mazda, yeni CX-8 ile MX-5’in özel bir versiyonunu görücüye çıkaracak.

Mitsubishi

Yapay zekanın yeteneklerini Mitsubishi’nin e-Evolution isimli konseptinde görmek mümkün olacak. Elektrikli bir SUV olan bu konseptte 4WD sistemi ve toplam 3 elektrik motoru yer alıyor.

Honda

Sports EV isimli, kompakt boyutlu elektrikli spor otomobil konseptinin dünya prömiyerini yapacak olan Honda, Super Cub motosikletinin 60’ncı yıldönümünü de yenilenmiş bir modelle kutlayacak.

Hızlı Ferrari Türkiye’de

Mart ayında Cenevre Fuarı’nda tanıtılan Ferrari 812 Superfast modeli Türkiye’ye geldi. Ferrari tarihinin seri üretimdeki en güçlü ve en hızlı otomobili olarak ön plana çıkan 812 Superfast’in Türkiye satış fiyatı 820 bin 770 Euro olarak açıklandı. Hızlı Ferrari’nin 2018 yılı Türkiye kotası ise şimdiden satılmış durumda.

Oyun konsoluyla kumanda

Nissan, oyun konsoluyla kontrol edilen ilk otomobil Nissan GTR/ C modelini geliştirdi. Nissan'ın Gran Turismo'daki 20 yılının altını çizen tek seferlik proje otomobil, DualShock®4 ile uzaktan kumanda ediliyor. GT Academy galibi Jann Mardenborough, İngiltere’de Silverstone pistinde Nissan GTR/ C'yi bir helikopterin kokpitinden kontrol etti.

Hayat için sürüş akademisi

Ford'un dünya çapında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi Ford Sürüş Akademisi’nin Türkiye ayağı İstanbul'da, 13-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Avrupa Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye takımı ile verilen eğitimler sırasında genç sürücüler, sürüş kabiliyetlerini geliştirip, sürüş güvenliği konusunda farkındalıklarını arttırdılar.

YORUM YAZ