MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Opel, daha önce de kompakt SUV ve büyük SUV sınıflarında Frontera ve Antara gibi modellerle şansını denemişti. Opel bu kez farklı bir yol deniyor ve X serisini genişleterek SUV sınıfında sunduğu çeşitliliği artırıyor. Bu seride daha önce Mokka X ve Crossland X modellerini sunan Opel, şimdi ise bu modellerden 20 cm daha uzun olan Grandland X ile bu seriyi taçlandırıyor.

Benzinli ve dizel motoru var

Grandland X, PSA’daki Peugeot 3008 modelinin platformunu kullanıyor. PSA’nın Fransa Sochaux’daki fabrikasında üretilen Grandland X’te, Peugeot’nun motorları yer alıyor. Grandland X’te ilk etapta, 3 silindirli, 1.2 lt turbo benzinli, 130 HP’lik benzinli motorla, 1.6 lt 120 HP’lik dizel motora yer verilmiş. Her iki motor için de hem 6 ileri manuel, hem de 6 ileri oranlı otomatik vites seçenekleri yer alıyor. 2018 yılında ise 180 HP’lik yeni bir dizel motor (2.0 lt), 8 ileri oranlı otomatik şanzımanla gelecek.

Ayda 500 tane satılacak

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik Grandland X için şu açıklamları yaptı: “Avrupa genelinde kompakt sınıfta SUV’lerin payı 2010’da yüzde 7’lerden günümüzde yüzde 20’lere yükseldi. Ülkemizde de yoğun ilgi gören bu segmente yeni Grandland X ile iddialı bir giriş yapacağız. 2017’nin son iki ayında bize tahsis edilen bin adet aracımız bulunuyor, yıl sonu gelmeden bu araçların tümünü satacağımızı öngörüyoruz. Fiyat seviyesi ise Insignia ile yakın olacak”.

Stelvio Kasım’da geliyor

Alfa Romeo’nun Giulia’dan sonra ikinci önemli model atağını temsil eden Stelvio, Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Daha önce İstanbul Autoshow’da sergilenen Stelvio, markaya özgü tasarımı, sportif ve dinamik görünümü ile premium SUV pazarına girmeye hazırlanıyor. 280 HP ve 510 HP’lik benzinli motorlarla ithal edilecek olan Stelvio’da 8 ileri otomatik şanzıman ve Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunulacak.

999 adet üretilecek

Audi Sport GmbH, R8 serisini, arkadan itişli yeni bir modelle zenginleştiriyor. Audi R8 V10 RWS, Coupé ve Spyder versiyonlara sahip olacak ve yalnızca 999 adet üretilecek. Tamamen el yapımı olan bu Audi, atmosferik V10 motora sahip. Aracın ortasına yerleştirilen V10 motor, 540 HP güç üretiyor. 5.2 FSI motor, R8’i 320 km/s’lik azami hıza ulaştırıyor.

Truva'da uluslararası off-road

Türkiye’nin ilk off-road kulübü olan İSOFF, Türkiye dahil yaklaşık 11 ülkeden gelen ekiplerin yarışacağı BajaTroiaTurkey adlı bir yarış organize ediyor. 26-29 Ekim tarihleri arasında TOSFED ve TMF destekli ilk uluslararası off-road yarışı, Kuzey Ege’de Truva Bölgesi’nde gerçekleştirilecek. Çanakkale’de Truva’nın mitolojik dokusunda 4 günlük organizasyon olarak düzenlenen BajaTroiaTurkey, 6 ayaklık East EuropeanToutTerrain Series takviminde beşinci ayak yarışı olarak koşulacak. Yarışa yaklaşık 100 aracın katılması bekleniyor.

YORUM YAZ