MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İşin sırrı dizel ve otomatikte

Opel’deki çıkışı ve yenilikleri Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik’e sorduk. Keklik’e göre, ülkemiz pazar yapısında anahtar oyuncu olabilmek için dizel motor ve otomatik şanzıman bir gereklilik.

Opel markası son dönemde hem Avrupa pazarında, hem de Türkiye’de pazar payını artırıyor. Yeni Astra ise 2016’da Yılın Otomobili seçilerek, başarı çıtasını iyice yükseltti. Markanın yaptığı çıkışın ardında yatanları, Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik’e sorduk.



Özcan Keklik başarının sırlarını şöyle özetledi; “Ülkemiz otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2016 yılı ilk yedi ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 2 azaldı. Biz Opel olarak aynı periyotta satışlarımızı geçen yıla göre yüzde 15 arttırarak ülkemizin en çok tercih edilen ilk üç markası içinde yer almayı başardık. Avrupa genelinde de Opel, en çok satan dördüncü marka konumunda. Dizel ve Otomatik şanzımana sahip motor seçeneklerini sunuyor olmamız ülkemiz pazarında anahtar oyuncu olmak için önemli kriterlerden biri. Mokka, Astra, Insignia, Zafira ve Meriva modellerimizle en yoğun ilgi gören 1.6 Dizel ve Otomatik şanzıman seçeneğini otomobil severler için zengin ekipman seviyeleri eşliğinde sunmamız markamıza önemli bir rekabet gücü veriyor.

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Özcan Keklik yeni model yatırımlarına ilişkin ise şunları söyledi; “2016-2020 yılları arasında pazara 29 yeni otomobil sunacağız. Bunların arasında yeni bir amiral gemisi modeli ve elektrikli otomobil Ampera-e de bulunuyor. Ayrıca ürün gamımıza bir SUV da ekleyeceğiz. Bu araç da 2020 yılına kadar müşterilerimizin beğenisine sunulacak. Paris Otomobil Fuarı’nda ise elektrikli Ampera-e ve Karl Rocks’ı da otomobil meraklıları ile buluşturacağız.

Yeni Mokka X modelinde ise bir önceki nesil Mokka’nın güçlü yönlerini koruyup, gözle görülür iyileştirmelerle daha da çekici hale getiriyoruz. Opsiyonel olarak sunacağımız adaptif dört çeker sistemi ile birlikte Opel Eye ön kamera ve AFL LED farlar da bulunacak. Mokka X’i 2016 sonbahar aylarında pazara vereceğiz”.



Pazar beklentisi ise ilgili olarak Özcan Keklik şu açıklamalarda bulunuyor; “Temmuz’un ikinci yarısı otomotiv sektörü için zor geçti. Ancak Ağustos ile birlikte toparlanmaya başladığımızı söyleyebilirim. Kasım ve Aralık’ta hareketlilik daha da artacaktır. Yılsonunda toplam pazarın ise 850-900 bin civarında olacağını düşünüyorum. Bu da bence çok düşük bir rakam değil.
Opel markamız olarak, öngörülerimize uygun şekilde satışlarımızın yüzde 50’sinden fazlası Astra modelimizin satışlarından (yaklaşık 17 bin adet) geldi. Hedefimiz 2016 yılında, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en yüksek satış rakamına ulaşarak 65 bin adet üzeri bir satışa ulaşmak ve yılı ilk üç marka içinde tamamlamak”.

Üçüncü köprü navigasyona girdi

Sürekli güncellenen harita altyapısına sahip olan ve trafik sıkışıklık durumuna göre, varılmak istenilen noktaya mümkün olan en kısa sürede ulaştıran güzergah alternatifleri sunan Yandex Navigasyon uygulaması, şimdi de İstanbul’daki üçüncü köprü ve bağlantı yollarını harita altyapısına dahil etti. Yeni eklemeyle birlikte Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu da rota alternatifleri arasında sunulabilecek.

Lastikte dünya rekoru

Goodyear’ın Volvo için özel olarak geliştirdiği “The Iron Knight” kamyon lastikleri, Volvo’ya iki kez dünya hız rekoru kırdırdı. Goodyer’ın özel lastikleriyle donatılmış, 4.5 ton ağırlığında 2,400 beygir gücündeki Volvo kamyonu başlangıç noktasından 1.000 metre mesafeyi 21.29 sn’de geçti. Aynı kamyon yine başlangıç noktasından 13.71 sn’de 500 metre mesafeyi katetti. The Iron Knight bu rekor denemesinde ayrıca 276 km/s azami hıza erişti.

Daha üretilmeden satıldı

İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini, Centenario Coupe modelinin ardından, 20 adet ile sınırlı sayıda üretilen, üstü açılabilen versiyonu Roadster modelini de tanıttı. Firmanın kurucusu Ferruccio Lamborghini’nin yüzüncü yıldönümünü kutlamak için tasarlanan V12 motorlu Centenario Roadster, 2017 yılında 20 adet üretilip sahiplerine teslim edilecek. Üretilecek tüm Roadster modeller şimdiden satılmış durumda. 770 HP gücündeki araç 350 km/s hıza çıkabiliyor.

Üretimde akıllı eldiven çağı

Skoda, üretimde kullanılmak üzere akıllı bir ediven geliştirdi. ProGlove isimli eldivenlerin giyilmesi son derece kolay. Eldivenler, günlük işlerin daha çabuk ve verimli yapılmasını sağlıyor. Eldiven doğru parçanın kullanılıp kullanılmadığını gösterirken, üretim süreçlerinin de doğru takip edilmesini garantiliyor. Dikey ve yatay olarak kodları okuyabilen eldiven, çalışanı sesli veya titreşimli olarak uyararak parçanın doğruluğunu onaylıyor.

Samsun’lu Çağın dünya üçüncüsü

Toyota Uluslararası Hayalimdeki Araba Resim Yarışması’nda 9 yaşındaki Samsun’lu Çağın Akay Yazıcı 8-11 yaş kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Japonya’da düzenlenen finale katılan Çağın Akay Yazıcı, 4 yıldır bu yarışmada yer alan Türkiye’ye ilk kez ödül kazandırdı. Yarışmaya 850 binden fazla çocuk hayallerindeki otomobilleri resmederek katıldı.

Nissan ve LeasePlan işbirliği

Nissan’ın operasyonel filo kiralama hizmeti Carbook, dünyanın en büyük filo kiralama şirketi LeasePlan ile tecrübelerini ve güçlerini birleştirip uzun süreli bir işbirliğine gidiyor. KOBİ ve kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilen yeni projeyle, filo kiralama sektöründe rekabetçi bir ürün sunuluyor. Tanıtım toplantısına Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök ve LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay katıldılar.





YORUM YAZ