MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası: Tacın incisi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Cullinan... Hem yazması, hem de telafuz etmesi zor bir kelime. İngiliz kraliyet tacını süsleyen bu dünyanın en büyük elması, şimdi Rolls Royce’un yeni otomobiline ilham kaynağı oluyor.

Rolls Royce CEO’su Müller Ötvös, Cullinan için şunları söylüyor; “Süper lüks yaşam tarzı gelişiyor. Lüks artık sadece şehirde yaşanan bir kavram değil ve daha geniş dünyalara yayılıyor. Müşterilerimiz bizden, onları farklı maceralara, konfor ve lüks içerisinde ulaştıracak bir Rolls Royce talep ettiler. Biz de Cullinan’ı yarattık”.

3 hacimli lüks SUV

Cullinan, sedan limuzin modellerin prestijini sunabilmek için, rakip lüks SUV’ların aksine, 3 hacimli olarak tasarlanmış. Buna yakın tek lüks tasarım, Mercedes’in geçtiğimiz haftalarda Pekin’de tanıttığı Maybach Vision SUV olabilir, ama o da şimdilik bir konsept.

Aracın arka koltukları elektrikli olarak katlanabiliyor ve lounge şeklinde yatırılabiliyor. Böylece yolcu uçaklarındaki “First Class” konforu bir otomobilde sunulmuş oluyor. Ayrıca 3 hacimli tasarım ve katlanan koltuklar sayesinde 190 lt’lik bir bagaj alanı var. Rakipleri arasında Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Maserati Levante gibi SUV’lar bulunan Cullinan’da 6,75 lt’lik V12 çift turbo motor yer alıyor. 563 HP’lik güç 4 tekerleğe birden aktarılıyor.

Red Dot'ta üçlü zirve

Alman baştasarımcı Peter Schreyer’in başarılı yönetimi sayesinde Güney Koreli Kia, 2018 Uluslararası Red Dot Tasarım ödüllerinde üçlü zafer elde etti. Stinger, Stonic ve Picanto modelleriyle zafere ulaşan Kia, Stinger ile, özel ödül olan “Red Dot: Best of the Best”in dördüncü kez sahibi oldu.

Büyük Alman SUV'u

Volkswagen’in büyük SUV’u Touareg tepeden tırnağa yenilendi. Büyük bir Tiguan görünümüyle yollara çıkan Touareg’de 3.0 V6 TDI dizel motor yer alıyor. Touareg yenilenirken 100 kg kadar da hafifledi, böylece performans ve ekonomi anlamında avantajlı hale geldi. Yeni VW Touareg yaz döneminde Türkiye’ye gelecek.

YORUM YAZ