MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Peugeot, D sınıfındaki yeni sedanı 508’i, Güney Fransa’da düzenlediği bir test sürüşüyle tanıttı. 5 kapılı fastback gövde formunda geliştirilen 508, dinamik bir Coupe sedan görünümüne sahip. Peugeot’nun Fransız yöneticileri, bu yapısıyla yeni 508’i Alman otomobilleri Audi A5 ve VW Arteon’a rakip olarak konumluyor. Çerçevesiz kapılar, dar camlar ve alçak tavan çizgisi, 508’e sportif bir profil kazandırmış. 1,40 metre tavan yüksekliği, bir önceki nesle göre otomobilin 6 cm alçaldığını gösteriyor. Yeni modelin boyutları da bir önceki 508’e göre biraz küçülmüş. Toplam boy 8 cm kısalmış ve 4,75 m’ye inmiş, dingil mesafesi ise 2,4 cm kısalarak 2,79 m olmuş. Ayrıca EMP2 platformuna geçiş yapılmış, böylece ağırlık 70 kg kadar hafifletilmiş. 487 lt’lik büyük bagaj, geniş açılan kapak sayesinde kolay kullanım sunuyor.

Güvenlik için gece görüş sistemi

İç mekanda i-Cockpit’in en yeni versiyonuna yer verilmiş. Kompakt boyutlu, alt ve üstü düzleştirilmiş direksiyon simidi, 10 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ve 12,3 inçlik gösterge paneli bu yeni kokpit konseptinin ana öğeleri. Uçak levyesi formundaki vites kolu ve piyano tuşlarını andıran kumanda düğmeleri ise bu konsepti tamamlıyor. Yeni i-Cockpit’e gece görüşü özelliği de eklenmiş. Böylece az aydınlatılmış yollarda, yoldaki nesneler dijital gösterge paneline yansıtılarak sürücünün yoldaki tehlikelerden kaçınması sağlanıyor.

Yoldaki yaya ve bisikletlileri algılıyor

Eco, Sport, Comfort ve Normal olmak üzere dört sürüş modu bulunan 508’de Aktif Süspansiyon Kontrolu ve AGR sertifikalı masaj özellikli koltuklara yer verilerek yüksek bir konfor seviyesi hedeflenmiş. Birçok elektronik sürüş yardımcısını standart olarak sunan 508, Level 2 otonom sürüşü destekliyor, 140 km/s’e kadar olan hızlarda yaya ve bisikletlileri algılayabiliyor. Yeni 508’de 1,6 lt hacimli, 180 ve 225 HP gücünde iki farklı benzinli PureTech motor ve EAT8 isimli yeni bir otomatik şanzıman yer alıyor. Ayrıca güçleri 130 ile 180 HP arasında değişen, 1,5 ve 2,0 lt’lik BlueHDi dizel motorlar da var.

En küçük Audi yenilendi

Audi’nin ürün gamındaki en küçük modeli olan A1’in ikinci nesli yollara çıkmaya hazırlanıyor. Dinamik tasarımıyla öne çıkan Audi A1 Sportback, şehir ortamında ideal bir yol arkadaşı. Ayrıca bilgi, eğlence ve sürücü asistanı sistemleri sayesinde dijital dünyaya tam bağlanabilirlik sağlayan A1, yeni aksesuar seçenekleri ile geniş kişiselleştirme olanakları da sunuyor.

7 kişilik Premium

Japon markası Lexus’un iddialı SUV’u RX serisine L isimli uzatılmış yeni bir versiyon eklendi. Üçüncü koltuk sırasına sahip olan RX L’de 7 kişi için konforlu bir yaşam alanı sunuluyor. Hibrit motor seçeneğine de sahip olan Lexus RX L’de, aks mesafesi 110 mm uzatılmış ve toplam boy 5 metreye ulaşmış durumda. Türkiye satış fiyatı 174 bin Euro olarak açıklanan Lexus RX L’de elektrikli olarak kontrol edilebilen arka koltuklar, tek bir düğmeyle açılabiliyor veya katlanabiliyor.

YORUM YAZ