MENÜ

Hırant Kasapoğlu ile Otomotiv Dünyası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

350 bin Euro'luk Vantage

İngiliz spor otomobili Aston Martin’in yeni modeli Vantage Türkiye pazarına geldi. 4 litrelik V8 motora sahip Vantage’ın Türkiye satış fiyatı 350 bin Euro (1.8 milyon TL).

Aston Martin’in yeni asilzadesi Vantage hem dışta, hem de iç mekanda dinamik ve keskin çizgilere sahip. Uzun ve basık silüeti, onun sportif ve agresif karakterini güçlendiriyor. Kokpitte ise vites seçici düğmeler gibi ilginç detaylara yer verilmiş. Koltukların arkasında ise kısa seyahatler için yeterli bir depolama alanı var.

HP’lik çift turbolu V8

Vantage’ın altyapısı tamamen yenilenmiş. V8 motor da bu yenilenmeden nasibini almış. 4 litre hacimli, hafif alaşımdan üretilen motor çift turbolu ve tamamen yeni. 510 HP güç üreten V8, optimum ağırlık dağılımı ve denge sağlanabilmesi için olabildiğince aşağıya konumlandırılmış. 1530 kg ağırlığındaki araç, motorun sağladığı 685 Nm’lik tork sayesinde yüksek performans sunuyor, 3.5 sn’de 100 km/s’e hızlanıyor ve saatte 315 km son hıza ulaşıyor.

B sınıfında yeni bir SUV

Hyundai’nin B Segmentindeki yeni SUV’u Kona, Türkiye pazarına sunuldu. Kendi segmenti için geniş iç mekana sahip olan Kona’da, 1.0 lt (120 HP) ve 1.6 lt (177 HP) benzinli motor seçenekleri ile 7 DCT şanzıman ve 4x4 çekiş opsiyonu yer alıyor. Yeni bir 1,6 lt dizel motor ise daha sonraki aylarda seriye eklenecek. Hyundai Kona’nın Türkiye’deki başlangıç fiyatı 100 bin TL.

Cep roketi

Ford Fiesta’nın sportif versiyonu Fiesta ST, Fransa’da yapılan bir test sürüşüyle tanıtıldı. 1,5 litrelik 3 silindirli turbo motora sahip olan Fiesta ST’de, motor gücü 200 HP. Yeni nesil motorda ekonomi için silindir deaktivasyon sistemi de kullanılmış. LSD diferansiyel ve kalkış kontrolu gibi opsiyonlara sahip olan bu cep roketinde, pist modunun da dahil olduğu 3 farklı sürüş modu yer alıyor.

YORUM YAZ