MENÜ

Güvenlik ve sadelik

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İsveçli Volvo için XC60 oldukça önemli bir model. 9 yıldan beri üretilen XC60, orta boy Premium SUV segmentinde bugüne kadar dünya çapında 1 milyon adetlik satışa ulaşmış. Aynı zamanda Volvo satışlarının 3’te biri XC60’tan geliyor. Volvo, XC60’ı yenilerken, yeni nesil SPA platformu üzerine inşa edilmiş üst segment araçları XC90 ve S90’daki teknolojilerin tamamını XC60’a entegre etmiş. Tasarım öğeleri konusunda da 90 serisinden izler taşıyan araçta Thor’un asası formundaki farlar ve kromlu radyatör ızgarası ilk göze çarpan stil unsurları. İç mekanda ise 90 Serisi’nden alışık olduğumuz büyük dikey ekrana ahşap, krom ve deri malzemeler eşlik ediyor. Yaşam alanı tasarımında sadelik ve modernlik ustaca harmanlanmış, İskandinav minimalizmi bu alanda da kendisini gösteriyor.

City Safety de yenilendi

XC60’da, Volvo’nun yeni dönem teknolojileri arasında yer alan ve otomobiller, yayalar, büyük hayvanlarla olan çarpışmaları engellemeye yardımcı olan City Safety sistemine eklenen 3 yeni özellik var. Direksiyon yardımı, Karşı Şerit İhlali Önleme Sistemi ve Kör Nokta Bilgi Sistemi, güncellenen güvenlik sistemleri arasında yer alıyor. Ayrıca Pilot Assist sistemi de yeni XC60’da opsiyonel olarak sunuluyor. Yeni XC60 Türkiye pazarına ilk etapta, 2.0 lt, 190 HP’lik D4 dizel motorla geliyor. 2018 yılında ise 4 yeni motor daha seriye eklenecek. Bu motorlar 320 HP’lik T6, 254 HP’lik T5, 235 HP’lik D5 ve 407 HP’lik T8 Twin Engine olacak. Tüm motorlarla birlikte AWD isimli 4x4 çekiş sistemi ve otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

3 aylık satış hedefi 400 adet

Yeni XC60 için Türkiye’de 2017 yılı sonuna kadar mevcut kotalar dahilinde 400 satış ve çok sayıda ön sipariş beklediklerini söyleyen Volvo Cars Genel Müdürü Sabri Sözen, “XC60 Türkiye’de ilk defa 2008 yılında satışa sunuldu. İlk satışa çıktığı günden bu yana 4.400 adet satış gerçekleştirildi. Yeni XC60’ın Türkiye’deki ön satışları Temmuz 2017’de başladı, ilk teslimatlar ise Ekim 2017’de gerçekleşecek” dedi. İlk etapta 190 HP gücündeki D4 AWD motor seçeneğiyle satışa sunulan yeni XC60’ın fiyat seviyesi ise donanımlara göre 350.000 TL’den başlıyor.

Hızlı romantik

Ferrari, şarkılara ilham vermiş olan romantik sahil kasabası Portofino’nun adını, yeni modeline verdi. Ferrari’nin yeni giriş seviyesi GT modeli olan Portofino; sportiflik, şıklık ve konfor gibi kavramları bir araya topluyor. 600 HP gücündeki motoruyla 0’dan 100 km/s hıza 3,5 saniyede ulaşabilen Portofino, Ferrari’nin en hızlı cabriosu olma özelliğine sahip.

Araç muayenesinde değişiklik

Araç muayene kusur tablosu yenilendi. Yeni kusur tablosuna göre sürücünün görüş alanını kısıtlayan cam hasarı ve yetkili yerler dışında basılan veya boya, vida v.b nedeniyle üzerindeki harf ve
rakamları elektrikli denetleme sistemleri (EDS) tarafından okunamayan plakalara sahip olan araçlar muayeneden geçemiyor.

Tüm araçlarda zorunlu oldu

Ülkemizde 5 yıldır uygulanan ve sadece ticari araçları kapsayan kış lastiği zorunluluğu uygulamasında kapsam genişletildi. Bu yıldan itibaren binek otomobiller de şehirlerarası yollarda zorunlu olarak kış lastiği takacak. Şehir içinde ise kış lastiği uygulaması valilikler tarafından belirlenecek. Şehir içinde uygulama yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak valilikler tarafından belirlenecek ve duyurulacak. Kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık – 1 Nisan tarihlerini kapsıyor.

YORUM YAZ