MENÜ

Cenevre Fuarı'nın yıldızları

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

9-19 Mart tarihleri arasında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı, 7 ve 8 Mart günlerinde organize edilen basın tanıtım günleriyle, yeniliklerini gözler önüne serdi. Aralarında en hızlı Ferrari'den, otonom seyahat eden elektrikli otomobillere kadar çeşitli yeniliklerin sergilendiği fuarı 700 binkişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Cenevre Otomobil Fuarı'nın öne çıkan yeniliklerini bir araya getirdik.

Audi RS3 Sportback

RS3 Sedan'dan sonra RS3 Sportback de Cenevre Fuarı'ndaki dünya prömiyerinin ardından yollara çıkmaya hazırlanıyor. Audi RS3 Sportback'de 400 HP'lik, 5 silindirli 2,5 TFSI motor görev yapıyor. 480 Nm maksimum tork sunan motor, bu güçlü Alman otomobilini 0'dan 100 km/s hıza 4.1 sn'de ulaştırıyor. RS3, Audi'nin dört tekerlekten çekiş sistemi olan quattro'yu kullanıyor.

DS 7 Crossback

Lüks Fransız markası DS, Cenevre'de yeni Crossover modeli DS 7 Crossback'i tanıtıyor. Beş farklı iç mekan ambiyansından “İnci Dikiş” döşemelerine kadar çeşitli kişiselleştirme seçenekleri sunan DS 7 Crossback'te ayrıca, DS ACTIVE SCAN SUSPENSION sistemi de bulunuyor. Bu yenilikçi sistem, yoldaki yükseklik ve çukurları kamera ile tespit ederek, sürekli olarak amortisörlerin hareketlerini en konforlu sürüşü sağlayacak şekilde ayarlıyor. Bu yenilikçi otomobilin motor seçeneklerinden biri de benzinli-hibrid bir güç ünitesi olacak. 200 HP’lik benzinli motor ve iki elektrikli motor, toplamda yaklaşık 300 HP’lik bir sistem gücü oluşturuyor.

Lexus LS

Lexus, hibrit modeli LS 500h’nin dünya lansmanını gerçekleştiriyor. Markanın amiral gemisi modeli olan LS’i tamamen yenileyen Lexus, bu araçla premium segmente bir kez daha farklı bir bakış açısı getiriyor. LS’in çekici tasarımı, sportif çizgileriyle birleşiyor. Uzun dingil mesafesine sahip olan yeni LS, premium kullanıcılara hitap ediyor. Cenevre'de Lexus ayrıca yarışçı yüzünü de gösteriyor ve RC F GT3 yarış aracını sergiliyor. Bu araç ABD, Japonya ve Avrupa’daki yarışlara katılacak.

Citroen SpaceTourer 4X4 E CONCEPT

Citroen, Cenevre Fuarı’nda SpaceTourer 4X4 E adlı bir konsept tanıtıyor. Firmanın lifestyle odaklı “E” tarzıyla tasarlanan konsept, pratik kullanım, 4x4 sistemi ve geliştirilmiş güvenlik donanımları ile harmanlanmış. İç mekanda ise Citroen’in “Advanced Comfort” programı kullanılıyor. Binişleri rahatlatan kayan kapılar, 9 kişi ağırlayabilen çok geniş iç mekan, yumuşak malzemeler, büyük camlar, dev cam tavan geniş bir atmosfer yaratıyor. Citroen standında sergilenen bir diğer yenilik ise kompakt SUV modeli C-Aircross.

Ferrari 812 Superfast

Ferrari, yeni süpersport otomobili 812 Superfast’i tanıtıyor. 12 silindirli yeni İtalyan canavarı, Ferrari tarihindeki en hızlı model olma unvanını taşıyor. Yenilikçi özelliklerinin yanı sıra, 12 silindirli motoru ile 1947’de başlayan “Şahlanan At” fenomenini, otomobil dünyasında yeni bir yere taşımaya hazırlanıyor. Aracın ön-orta kısmına yerleştirilmiş, 6.5 litrelik V12, 788 HP gücünde. 812 Superfast'in son hızı ise saatte 340 km.

Range Rover Velar

Range Rover ürün ailesine Velar isimli yeni bir model daha katılıyor. Cenevre'de sergilenen yeni Range Rover Velar, Evoque ile Sport modelleri arasındaki boşluğu dolduracak. İlk başta kulağa, ilginç bir özel isim gibi gelen Velar kelimesi aslında, 1969'da geliştirilen ilk Range Rover prototiplerine verilen bir ad.

Mercedes E Cabrio

Kısa süre önce E serisi'nin Coupe versiyonunu tanıtan Mercedes, hemen ardından da bu modelin Cabriolet varyasyonunu Cenevre'de gözler önüne seriyor. 4 koltuklu ve tente tavanlı bu şık Mercedes, yaz mevsimi için şık bir alternatif olacak. Önceki nesle göre uzunluğu 123 mm, genişliği 74 mm, dingil mesafesi ise 113 mm artan E Cabrio, artık ait olduğu sınıfın hakkını fazlasıyla veriyor. Çünkü dış boyutlardaki bu artışlar iç mekan genişliklerine de aynen yansımış, iç mekanda diz, baş ve omuz mesafeleri ciddi oranda genişlemiş.

Seat Ibiza

İspanyol marka, beşinci nesil Ibiza modelini standında sergiliyor. Volkswagen'in MQB-A0 isimli yeni bir platformunu kullanan Ibiza, bugüne kadar üretilmiş en iyi Ibiza olarak adlandırılıyor.
Bir sonraki nesil VW Polo'nun teknolojilerini, Seat DNA'sı ile birleştiren Ibiza, yaz aylarında yollara çıkacak.

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen, daha önce Ocak ayında Detroit Fuarı'nda sergilediği Tiguan'ın uzatılmış versiyonu olan Allspace modelinin Avrupa prömiyerini Cenevre'de yapıyor. Allspace versiyonunun eklenmesiyle Tiguan ürün ailesi daha da genişlemiş. Toplam boyu 21,5 cm, dingil mesafesi 11 cm uzatılmış olan Allspace'de 7 koltuk alternatifi de yer alıyor. Yaz başında piyasaya çıkacak olan Tiguan Allspace'de güçleri 150 ve 240 HP arasında değişen 6 farklı motor yer alıyor.

Skoda Citigo

Çek üretici Skoda'nın A segmentindeki otomobili Citigo güncellenerek Cenevre'de sergileniyor. Güncelleme daha çok aracın ön bölümü ve iç mekanında yoğunlaşmış. Ön tasarımda kaput, radyatör ızgarası, tampon ve sis lambaları değişime uğramış. Citigo'da 3 silindirli ve benzinli 2 farklı motor yer alıyor. Motor güçleri ise 60 ve 75 HP. Skoda standında ayrıca yeniRapid, Octavia RS 245, Octavia Scout, Kodiaq Scout ve Sportline model yenilikleri de yer alacak.

Mitsubishi Eclipse Cross

Japon yıldızı Mitsubishi, Cenevre'de Eclipse Cross ismini verdiği yeni kompakt SUV modelini sergiliyor. Coupe formundaki vahşi görünüm Eclipse Cross modeline güçlü bir karakter kazandırıyor. Akıllı 4x4 sistemiyle donatılan bu kompakt SUV, 1,5 lt benzinli ve 2,2 lt dizel motorlara sahip. Ayrıca 8 ileri oranlı yeni bir otomatik şanzıman da ürün programında yer alıyor.

YORUM YAZ