MENÜ

2017'nin otomobil modası

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

1-16 Ekim tarihlerinde arasında kapılarını açacak olan Paris Otomobil Fuarı, bu yıl yine otomobil modasında yenilik rüzgarları estirecek. Paris’teki fuarın standlarında 2017’nin tüm otomobil yeniliklerini bulmak mümkün. İşte Paris yeniliklerinden birkaçı…

Kia Rio

Güney Koreli Kia’nın global best selleri Rio, yeni bir görünüm ve yenilikçi özelliklerle geliyor. 2017’nin ilk çeyreğinde Avrupa pazarına verilecek olan yeni Rio’da, Apple ve Anroid telefon entegrasyonlu bağlantı özellikleri öne çıkıyor. Güvenlik özellikleri konusunda ise “yayaları da algılayan kendi kendine frenleme sistemi” bu sınıfta ilk kez Rio’da yer alıyor. 1,0 lt hacimli yeni bir T-GDI (güçleri 98 ile 118 HP arasında değişiyor) motor ailesine sahip olan Rio’da bagaj hacmi de 325 lt ile neredeyse kompakt sınıfa yakın.

SsangYong LIV-2

SUV uzmanı SsangYong, fuarda geniş boy Premium SUV konsepti olan LIV-2’yi sergiliyor. 2013 yılında Seul Motor Show’da sergilenen LIV-1 konseptinin daha da geliştirilmiş ikinci nesli olan LIV-2’de, 2.2 lt hacimli Euro 6 normuna uygun bir dizel motor ve bir de 2.0 GDI turbo benzinli motor alternatifi yer alıyor.

Hyundai i30

Gelecek yıl bahar aylarında, boyutları (U/G/Y: 4340/1795/1455 mm; aks mesafesi: 2650 mm) neredeyse hiç değişmeden yollara çıkacak olan yeni i30, ağabeyi i40’ın dinamik yüzüne kavuşacak. Daha az şalter ve büyük bir dokunmatik ekranla, iç mekan ve kokpit ergonomisi iyileştirilecek olan i30’un benzinli motor seçenekleri, 100 HP (1.4i), 120 HP (3 silindirli 1.0 Turbo) ve 140 HP (1.4 Turbo) olarak açıklandı. 1.6 CRDi motorda ise 110 HP ve 133 HP’lik güç seçenekleri olacak.

Land Rover Discovery

Bir zamanların sadece işlevsel arazi aracı artık şıklık da kazanıyor. Heybetli burun tasarımıyla hemen fark edilen beşinci nesil “Disco” 4.84 m’lik uzunlukta 7 kişilik oturma kapasitesi sunacak.
Etkili arazi kabiliyetinden ödün vermeyen yeni Discovery, değişken iç mekanıyla pratiklik ve işlevsellik özelliklerini de koruyacak. Range Rover Evoque’dan alınan bazı tasarım unsurları ve donanımlar ise yeni Discovery’ye “elit” bir hava da katacak.

Peugeot 5008

Yeni 5008 için “vandan SUV’a dönüşüyor” diyebiliriz. Opel Zafira’nın (2017 sonu) teknolojik ikizi olan 5008, 11 cm artarak 4.64 m’ye ulaşan uzunluğuyla oldukça büyük bir araç ve 5 koltuklu versiyonda 780 lt bagaj hacmi sunuyor. Birçok modern bilgi-eğlence sistemiyle elektronik yardımcı donanımın da sunulacağı yeni 5008’in motor güç seçenekleri 120 HP ile 180 HP arasında değişecek. Daha güçlü dizeller ve 4x4 seçenekleri ise şimdilik planlarda yok.

Opel Ampera-e

Elektrikli geleceğe olan ilgisini göstermek isteyen Opel, Ampera-e isimli yeni bir elektrikli otomobil sergiliyor. Bir önceki nesil Ampera’dan farklı olarak Ampera-e’de menzil uzatıcı yok, bunun yerine çok güçlü bir elektrik motoru ve otomobile 400 km menzil sağlayabilecek büyüklükte, 60 kWh kapasitesinde aküler yer alıyor. 4,17 m uzunluğundaki araç, 5 kişi ve 381 lt bagaj için yeterli alan sunabiliyor.

Mitsubishi GT-PHEV

Japon Mitsubishi, yeni nesil çevreci teknolojilerle donatılan GT-PHEV konseptini sergiliyor. GT-PHEV, üç farklı motora sahip Plug-in Hibrid teknolojisini kullanıyor. Motorlardan biri önde, ikisi ise arkada yer alıyor ve araca sürekli 4x4 çekiş sağlıyor. Elektrikli menzil 120 km iken toplam hibrid menzil 1200 km’ye ulaşıyor.

Dacia

Romen Dacia’nın modellerine küçük makyajlar yapılmış; Sandero, Sandero Stepway, Logan ve Logan MCV yenilenen modeller. Ön panel ve farlar yeni bir görünümüne kavuşturulmuş. Tampon da değişiklikten geçirilmiş. Yeni tip farlarda LED’lere yer verilmiş. Far grubu dört kare halinde bir araya getirilmiş, arkadaki stoplar da yeniden tasarlanmış. İç mekânda ise donanımlar, malzemeler, ergonomik özellikler ve saklama alanlarında iyileştirmeler yapılmış.

Honda Civic

Onuncu nesil Honda Civic de Paris’in standları arasında kendisine yer bulan önemli modeller arasında. Baştan sona ve dıştan içe, sportif ve agresif bir görünüm sergileyen yeni Honda Civic, tamamen yeni bir platform üzerine kurulmuş. Gövde yapısı ise daha hafif ve daha rijit olacak hale getirilmiş. İç mekanda ise sportif tarz devam ediyor; yeni koltuklarda sürüş pozisyonu daha alçağa yerleştirilmiş, ikinci nesil bilgi-eğlence sisteminde ise artık Apple ve Android entegrasyonu var. Yeni Civic’te 1.0 lt (129 HP) ve 1.5 lt’lik (182 HP) VTEC turbo benzinli motorlar yer alacak.

Seat Ateca X-Perience Concept

İspanyol üretici yeni SUV’u Ateca’nın şimdi de daha maceracı bir versiyonunu tanıtıyor. Ateca X-Perience isimli konsept araçta, Ateca’nın şehirli görünümünün üzerine, off-road özelliklerini çağrıştıran gövde donanımları da eklenmiş. 190 HP’lik 2.0 TDI motorla donatılan Ateca X-Perience’da XDS isimli Haldex kavramalı 4x4 çekiş sistemi de yer alıyor.

Smart elektrik

Smart Fortwo ve Forfour geçtiğimiz yıl yenilenirken, elektrikli Smart’taki yenilikler bu yıla sarkmıştı. Paris’te ise 3 model birden elektrikli mekanik ile donatılmış olarak sergileniyor; Smart Fortwo, Fortwo Cabrio ve Forfour. Toplam 160 km menzil sunan yeni nesil elektrikli Smart’ın akülerini doldurmak için (hızlı şarj) 45 dakika yeterli oluyor. 130 km/s’lik maksimum hız ise bu şehir otomobili için fazlasıyla yeterli.

Toyota FCV Plus

Yakıt hücreli FCV Plus hidrojen yakıtı ile çalışıyor. Hidrojen, temizliği, depolanma kolaylığı ve yüksek enerji yoğunluğu ile geleceğin enerji kaynağı olarak gösteriliyor. Çevreciliği ile öne çıkan FCV Plus, kendi hidrojen tankının yanında, dışarıda bulunan bir hidrojen kaynağından da elektrik üretebiliyor. Bu sayede FCV Plus; evde veya dışarıda kullanılmak üzere stabil bir elektrik üretim kaynağına dönüşebiliyor. FCV Plus trafikte olmadığı zaman ürettiği elektriği, enerji altyapısının bir parçası olarak paylaşabiliyor.

Lexus UX Concept

Japon Premium markanın yeni konsept aracı Lexus UX Concept Avrupa Tasarım Merkezi ED2 tarafından tasarlanmış. UX Concept aynı zamanda ileri teknolojiyi de temsil ediyor. Aracın kabini ise yüksek teknolojiye sahip üretim tekniklerini geleneksel el işçiliğiyle buluşturuyor.

Citroen CXPERIENCE CONCEPT

Fransız üreticinin sergilediği CXPERIENCE isimli konsept, uzun, geniş ve alçak (1,39 m) bir limuzin görüntüsünde. Bu basık ama uzun tasarım, hem sportif, hem de aerodinamik özelliklere
olanak tanımış. 22 inçlik, 5 kollu jantlar da bu görünüme destek oluyor. Benzinli Plug-in hibrid çekiş sistemine sahip olan konsept, 60 km boyunca saf elektrikli menzil sunabiliyor, toplam motor gücü ise 300 HP’ye ulaşıyor.

YORUM YAZ