MENÜ

Zaferin adı Yakın Doğu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Lig’nde geçen yılı Avrupa Kupası, Türkiye Kupası ve lig şampiyonluğu olmak üzere 3 kupayla kapatan Yakın Doğu Üniversitesi, koleksiyonunu genişletmeyi yeni sezonda da sürdürdü. Bordo-Beyazlılar, 25.Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da müzesine taşıdı.

Ligin rövanşını aldı

Gaziantep’te oynanan mücadelede lig şampiyonu unvanıyla sahaya çıkan Yakın Doğu Üniversitesi, son finalist Fenerbahçe’yle karşı karşıya geldi. Bordo-Beyazlılar özellikle de ikinci yarıda yaptığı savunmayla Fenerbahçe’yi durduran ve 75-59’luk skorla zafere giderek kulüp tarihinde ilk kez bu kupayı havaya kaldırdı. Bu sezon ligdeki tek yenilgisini, ezeli rakibi (65-78) önünde alan Yakın Doğu Üniversitesi ayrıca rövanşı da Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda almış oldu.

Maçın başında iki takım da sayı üretmekte zorlanırken, ilk çeyrek 13-12 Yakın Doğu’nun lehine bitti. 2.çeyrekte ise Fenerbahçe müthiş bir performans ortaya koydu. Hızlı hücumlar yakalayan ve özellikle de Ayşe ve Pelin’le ataklarını artıran Sarı-Lacivertliler farkı 7 sayıya çıkardı: 24-17. Fenerbahçe’ye pota altında ürettiği sayılarla cevap veren Yakın Doğu eşitliği sağladı (28-28). Bir de Bahar ile McBride’ın isabetli dış şutlarıyla Bordo-Beyazlılar devreyi de 39-31 üstün geçti.

İkinci yarıda farkı buldu

İkinci yarıya da iyi bir giriş yapan ve savunmasıyla Fenerbahçe’nin hücumlardan boş dönmesini sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi 11-1’lik yakaldığı seriyle skor farkını 18’e çıkardı: 52-34. Kalan bölümde de Fenerbahçe’nin geri dönmesine izin vermeyen Yakın Doğu Üniversitesi kupanın sahibi oldu.

YORUM YAZ