MENÜ

Yüksek risk

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, 2-0 üstünlükle gittiği İspanya deplasmanından eli boş döndü. Real Madrid karşısında tek maç alsa Final-Four biletini cebine koyacak Lacivert-Beyazlılar tam tersine rakibinin seriyi eşitlemesinde adeta ön ayak oldu İki takım için de şartlar eşitlendi, seride durum 2-2. Ve 4 Mayıs'ta oynanacak son maçta kazanan Final-Four'a gidecek. Efes 3. maç öncesi gibi 'Nasıl olsa bu seriyi alırız' rahatlığıyla yine Real Madrid önüne çıkmamalı...

Haberin Devamı

Euroleague'de Play-Off saha avantajını alarak çıkan Anadolu Efes'in bu turda; normal sezonda aldığı sonuçlara bakarak, Real Madrid'le eşleşmesini de iyi karşılamıştık... Hatta İstanbul'da oynanan iki çeyrek final maçının da 20 sayının üzerinde farklarla kazanılması Final-Four'a rahat çıkacağımızı düşündürmüştü. Coach Ataman’ın da takımını, 2019'daki Barcelona serisini hatırlatarak hazırlaması sürprize taviz vermeyeceğinin de bir sinyaliydi. Ancak hesaplar çarşıya uymadı.

Şapkadan tavşan çıkardılar

2-0 üstünlükle gidilen İspanya deplasmanında ilk maç, son 5 dakikada takımın oyunu bırakması, rahatlaması nedeniyle adeta Real Madrid'e hediye edilmişti. 'Nazar boncuğu' olarak kabul edip, yolumuza devam ettik. Ancak 4. maç da bir öncekinin tekrarı olunca, durumun ciddiyetini ortaya koydu. Real Madrid, her ne kadar eskiyi aratan bir takım olsa da Final-Four gediklisi Pablo Laso'nun öğrencileri şapkadan tavşanı çıkardı ve seriyi 2-2 eşitlemeyi başardı...

Haberin Devamı

Takım oyununu hatırlamalı!

Dananın kuyruğu 4 Mayıs'taki serinin son maçında kopacak. Real Madrid İstanbul'a özgüvenini toparlamış şekilde gelecektir, bizim üstümüzde de baskı olacaktır. Her şeye rağmen en büyük şansımız saha avantajı üstünlüğümüz. Bunu iyi değerlendirmeliyiz. Efes mutlaka evrim değiştirmiş takım oyununu hatırlamalı. Bu kez 40 dakika boyunca oyundan düşmeyip, tüm oyuncular da skora katkı sağlarsa Anadolu Efes bu işi bitirir.

Tercihimiz Final-Four

Dostoyevski sözüyle; ilk yapılan yanlışa kaza, ikincisine hata, üçüncüsüne ise tercih denir. Bizim tercihimiz kazanmaktan, Final-Four biletinden yana olsun, pes etmekten ya da işi şansa bırakmaktan değil!

YORUM YAZ