MENÜ

Yine kötü kaybettik!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Başabaş gidip, son topta kaybedilen; Malaga, PAO, Zalgiris ve Olympikos yenilgilerine Real Madrid de eklendi. Aslında İspanyol ekibi şanssız bir sezon yaşıyordu. Sakatlık nedeniyle Llull hiç kullanamamış, 4-5 pozisyonunda Ayon, Kuzmic ve Randolph olmayışı uzun rotasyonu için sıkıntıydı. En son bunlara Fernandez de eklenmişti. Yine de Real Madrid ne kadar alternatifli bir kadroya sahip olduğunu aldığı 9 galibiyetle ortaya koymuştu. Ve tabii ki, bu sezon sorumluğu daha da artan 18’lik efsane Doncic’in (20 sayı, 10 asist) tek başına Real’i nasıl zafere taşıdığını Fener karşısında izledik.

Obra, tüm uzunlarla saldırdı!

Eksikleri yüzünden pota altı sıkıntılı olan Real’de bir de Tavares’in 2.çeyrekte diskalifiye olmasıyla işlerin lehimize gitti ama biz bunu kullanamadık. Obra bu bölgedeki tüm silahlarını sahaya sürdü ancak Fener’in uzunları bir türlü devreye girmeyince sonuç kaçınılmazdı: 77-79. Yedek skorerler; Wanamaker (20 sayı) ve Nunnally’nin (11) sayıları, zaman zaman da Datome’nin katkısıyla Kanarya oyunun içinde kaldı, ezilmedi ama alabileceği maçı da kötü bir basketbolla verdi.

İç sahada 3 yenilgi

İlk çeyrekte hücumda etkisiz kalan, 4’te 0 üçlük atan Real’e karşı 17-10 üstündük. 2.çeyrekte ise Doncic-Carroll ikilisi adeta başımızı döndürdü. 1.çeyrekte faul çizgisine gitmeyen ve sadece 1 asist yapan Real bu defa 8 kez serbest atış attı, 8 asist (6 asist Doncic’in) yaptı. İspanyol ekibinin 27 sayısına karşılık Fener 19 sayı üretti. Yine de fark açılmadı, devre 36-37 bitti. Melih’le Carrol unutturuldu ama Doncic durmadı. Vesely’nin varlık gösteremediği maçın 24.dakikasında Thompson hareketlendi, (44-44) pota altı için umut vericiydi ama devamı gelmedi: 61-62. Bitimine 2 dakika kala, skor 75-76’yken Vesely’nin gereksiz teknik faulü, bir de son hücumda Fenerbahçe isabeti bulamayınca bu sezon iç sahadaki 3. yenilgisini aldı.

YORUM YAZ