MENÜ

Türkiye'nin gururu Filenin Sultanları!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

6’lı Finaller’de son Avrupa Şampiyonu Sırbistan’ı yenen Filenin Sultanları, şampiyonluk yolunda da voleybolun ekol ülkesi Brezilya’yı 3-0’la yıktı. Ay-Yıldızlılar bugünkü kupa maçında da bir başka devi, ABD’yi yıkmaya çalışacak.

Başarılı antrenör Giovanni Gudietti yönetiminde A Milli Kadın Voleybol Takımı köklü bir değişime gitti. Türk kadın voleyboluna uluslararası arena birçok ilki yaşatmış isim, kariyerini sonlandırırken, Filenin Sultanları’nın da gençleşme zamanı gelmişti. İşte bu yolda, bir tek tecrübeli voleybolcu olarak kaptan Eda Erdem Dündar’ın yer aldığı kadro tamamen jenerasyon değişimine girdi. Dünya Şampiyonası yılıydı, zaman kısıtlıydı, gerçi altyapılarda birlikte oynamış olsalar da, bu yeni ekip kısa sürede iyi bir uyum sağlamasının yanı sıra müthiş bir motivasyonla harikalar yarattı.

Tarihte 3. kez son 4’e kalmışlardı

1993’ten bu yana FIVB Grand Prix adıyla düzenlenen ve Uluslar Ligi olarak değiştirilen turnuvada, dünyanın en iyi takımlarıyla karşılaşan Filenin Sultanları, 6’lı Finaller’e çıkmakla kalmadı aynı zamanda tarih yazdı Gruptaki maçlarda son Avrupa Şampiyonu Sırbistan’ı 3-2 mağlup eden kızlarımız, ABD’yle birlikte yarı finale çıktı. Böylece Türkiye, 2012 ve 2014’te olduğu gibi tarihte 3. kez dünyanın en iyi son 4 takımı arasına girdi.

93 dakikada işi bitirdiler

Filenin Sultanları bununla da yetinmedi. Ay-Yıldızlılar dün oynadıkları yarı finalde, daha önce elemelerde 3-1 yenildikleri, Ze Roberto’nun öğrencileri Brezilya’yı yıktı. Turnuvanın son 2 yılın şampiyonunu işini 93 dakikada bitiren kızlarımız, güçlü rakibine set dahi vermeden sahadan 3-0’la galip ayrıldı ve tarihte ilk kez finale çıktı.

Final bugün TSİ 14.00’te

Uluslar Ligi’nde bugün final zamanı ve rakip; ev sahibi Çin’i 3-1’le geçen ABD... Filenin Sultanları, bu sezon iki kez 3-2’yle ellerinden kaçırdığı ABD’yi bu defa şampiyonluk maçında yenmeye çalışacak. Mücadele TSİ 14.00’te başlayıp, S Sport’tan naklen yayınlanacak.

YORUM YAZ