MENÜ

Tarihi altın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ramil Guliyev... 2008 Pekin Olimpiyatı’nda Azerbaycan adına yarışırken 200m finaline kalan tek beyaz atlet olma başarısı göstermişti. Türk vatandaşlığına geçmesi ise tam bir yılan hikayesine dönmüştü. Azerbaycan’dan izin çıkmayınca, sırf Türk forması giymek için 3 yıl resmi yarışlardan uzak kaldı, 2013’te pistlere döndü... Sakatlıklar da yaşadı ancak o çalışmaktan vazgeçmedi ..Ve gelinen noktada; 27 yaşındaki atlet, dün Londra’da Türk atletizme tarihi bir an yaşattı...

Dünya arenasında ilk

2017 Dünya Şampiyonası’nda 200 metre engellide final koşan Ramil Guliyev öyle bir yarış çıkardı -ki madalyayla yetinmedi, rengini altına çevirdi, tarihe geçti. Guliyev’in bu şampiyonluğu, Türk atletizmi için, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası tarihindeki ilk altın madalyası oldu.

Tarihi şampiyona!

Sadece bununla bitmedi. 1983’ten bu yana 2 yılda bir düzenlenen Dünya Şampiyonası tarihinde de Türkiye 2017’ye kadar sadece 2 madalya elde etmişti ve 8 yıldır da kürsü görmemişti. Ancak 2017 Dünya Şampiyonası da bizim için milad oldu. Çünkü iki atletimiz, aynı anda kürsüye çıktı. Önce gümüş adam Yasmani Copello şimdi de altın adam Ramil Guliyev göğsümüzü kabarttı.

YORUM YAZ