MENÜ

Son söz Olympiakos'un

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa Ligi’nin son şampiyonu CSKA Moskova, 2012’de yine İstanbul’daki Final-Four’da yıldızlar karmasıyla, hiç şans verilmeyen Olympiakos’a şampiyonluğu kaptırmıştı. Rus ekibi, yine aynı şehirde, aynı sürprizle karşılaşmamak için elinden geleni yaptı ancak olmadı. Yunan ekibi, CSKA Moskova’yı özellikle de son çeyrekte süper yıldızı Spanoulis’in skor yönünü ortaya çıkarmasıyla 82-78 yendi, 1 yıllık aranın ardından yeniden adını finale yazdırdı. Aslında normal sezonda oynanan iki maçta da CSKA Moskova rahat galibiyetler almıştı ancak ‘inanmış takım’ sıfatı Olympiakos’u finale çıkaran en büyük unsur oldu.

Üçlüklerle oyunda kaldılar

Sürpriz yaşamak istemeyen CSKA Moskova çok kontrollüydü, iyi savunma yaptı. Olympiakos ise pas trafiğiyle bu savunmayı yıkmaya çalıştı, hatta ribauntlarda bile rakibine üstünlük kurdu ancak skor yüzdesinde iyi bir isabet oranı yakalayamayınca ilk çeyrek 18-12 aleyhine bitti. CSKA, tempoyu istediği gibi yönetti, rakibinin geri dönüşlerine çok kontrollü bir şekilde cevap verdi. Olympiakos için hücumda işler istediği gibi gitmedi ancak kritik anlardaki üçlükler kurtarıcı oldu ve devreyi 7 sayı geride 40-33 kapattı. Üçüncü çeyrekte üçlükler Olympiakos’un oyunun içinde kalmasını sağlayan en büyük etkendi. İlk çeyreğin aksine atılan 11 üçlük, Olympiakos’un son bölüme umutlu girmesini sağladı: 60-64.

Spanoulis’in dönüşü ve final

Maçın son 10 dakikası ise, her yönüyle heyecan vericiydi. Sessiz ve derinden gelen Olympiakos’un gücüne bir de Spanoulis eklenince, final ‘geliyorum’ dedi. İlk 3 çeyrek sadece serbest atışlardan 4 sayı bulan süper yıldız, üst üst attığı ikilik ve 1 üçlükle 7 dakikaya 10 sayı sığdırdı ve Olympiakos’un bitime 1 dakika kala öne geçirdi: 73-74. CSKA Moskova, Spanoulis’in uyanışına adeta bakmakla yetindi... Teodosic üçlüğü skorun eşitlenmesini (76-76) sağlasa da Yunan ekibi artık havasını bulmuştu. Bitime 41 saniye kala, Green’in el üstünden attığı üçlükle Olympiakos yine 79-76 öne geçti. Bu maç aynı zamanda Teodosic mi, Spanolis mi sorusunun da cevabını verdi. Sırp oyun kurucu, yine baskıyı kaldıramadı, hem faul atışı kaçırdı hem de belki de en kötü ihtimalle uzatmaya götürecek üçlüğü kötü kullandı. CSKA Moskova’nın çırpınışları yeterli olmadı ve Olympiakos tarihinde 5. kez final biletini kaptı.

YORUM YAZ