MENÜ

Sırada kupa var!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde üst üste 6. kez Final-Four’a kalan, iki kez de şampiyonluğu finalde yitiren Fenerbahçe, Rusya’ya uzun süredir hasret kaldığı Euroleague kupası hedefiyle gitmişti. Ancak ilk engeli çok zorluydu, çünkü rakibi; son şampiyon, ev sahibi ve favori UMMC Ekaterinburg’tu... Kadrosunda Taurasi, Griner, Torrens, Lyttle, Baric gibi isimleri barındırıyordu.

Savunma ve takım oyunu!

Organizasyona haftalar kala, riskli bir kararla coach değişikliğine giden ve takımın başına Fırat Okul’u getiren Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda UMMC Ekaterinburg’u püskürtmeyi başardı. Etkili savunma ve takım oyununun ne kadar değerli olduğunu gösteren Potanın Kraliçeleri, Rus temsilcisini, özellikle de ikinci yarıdaki müthiş basketboluyla 70-61 mağlup edip, tarihinde üçüncü kez finale kalmaya başardı.

Farkın açılmasına izin vermedik

Fenerbahçe sonuna kadar zaferi hakeden taraftı. Sarı-Lacivertliler, hücumda tamamen Taurasi’nin eline bakan bir UMMC Ekaterinburg’u yenmek kaçınılmazdı, onlarda bunu yaptı. Mücadeleye iyi başlayan ev sahibi Taurasi ve Griner’la ilk çeyreği 14-10 üstün geçti. 2. çeyrekte de UMMC Ekaterinburg, Baric, Lyttle ve Nolan’ın skora katkısıyla üstünlüğünü korudu
ancak temsilcimizin yaptığı en önemli şey, rakibinin farkı açmasına izin vermeyip oyunun içinde kaldı, devre 33-28 alehimize bitti.

İkinci yarıda işi bitirdi

Hücumda çok kısıtlı kalan UMMC Ekaterinburg’un işini Fenerbahçe üçüncü çeyrekte bitirdi. Birsel’in muhteşem asistlerinin yanı sıra ribauntlarda Parker’la üstünlük sağlayan Kanarya, savunma sertliğini de arttırınca, bir seri yakalayıp, farkı 10 sayıya çıkardı: 49-39. UMMC farkı 3’e indirse de (49-46), Fenerbahçeli oyuncular artık kendini bulmuş ve 4. çeyreğe zaferi getirecek son darbeyi vurmak için sahaya çıkmıştı. O ana kadar, UMMC Ekaterinburg’ta bir tek Taurasi (20) çift haneli sayılara çıkmıştı. Son bölümde Birsel pota altını asistleriyle beslerken, Lavender ve Quigley’le skor üretti. Savunma direncini de düşürmeyen Kanarya, güçlü rakibini 70-61 mağlup etmeyi başardı.

YORUM YAZ