MENÜ

Periler'den kötü son!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Türk kadın basketbolunun önemli isimlerinden Nevriye Yılmaz’ın formasını emekliye ayırmasıyla birlikte A Milli Takım yeni bir yapılanmaya gitmiş ve ilk büyük sınavını da 2017 Avrupa Şampiyonası’nda verecekti. Tarihi başarılara imza atmış coach Ekrem Memnun ve ekibi kısa sürede takımı en iyi şekilde şampiyonaya hazırladı. Bu süreçte de Potanın Perileri hedeflendiği gibi, şampiyonada grubunu namağlup lider bitirdi ve Play-Off oynamadan adını direkt çeyrek finale yazdırdı.

Ay-Yıldızlılar için buraya kadar her şey muhteşem gitmişti ancak Yunanistan maçı, madalya umudumuzu suya düşürdü. Millilerimiz yarı final yolunda, Yunanistan’a karşı hayalkırıklığı yaratan bir oyun sergileyerek 29 sayı farkla 84-55 yenildi.

Pota altına top indiremedik

Şampiyonın en çok üçlük kullanan takımı Yunanistan’a karşı kızlarımız biraz tutuk başlasa da savunmasını oturtunca işler rayına girdi. Hücumda da Işıl ve Tuğçe’nin sayılarıyla ilk çeyrek 15-10 lehimize bitti. 2. çeyreğin başında pota altında Hollingsworth’ü iyi kullanmaya devam Potanın Perileri, dış şutlarda da Olcay ve Işıl’la üçlükler buldu ve fark 10 sayıya çıktı: 22-12. Ancak Yunanistan 8-0’lık seriyle cevap verdi ve devreyi 36-30 üstün geçti.

Zaten bu da sonun başlangıcı oldu. İkinci yarıda pota altını top indiremeyen, hücumda da boş dönmeye başlayınca, iyice ritmini kaybeden ve savunmada hiçbir şey yapmayan millilerimiz rakibi karşısındaki ribaunt ve asist üstünlüğünü de kaybetti. Müthiş top çeviren Yunanistan son bölüme 57-40 önde girdi. 4. çeyrekte Yunanistan dış şutlarla farkı daha da açarak sahadan galip ayrıldı.

YORUM YAZ