MENÜ

Olmadı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası’nda A Milli Basketbol Takımımız, Belçika’yı yenerek gruptan çıkmayı garantilemişti ama 16’lı turda kupanın en büyük favorisi İspanya’yla eşleşmemek adına son maçında Letonya’yı mağlup etmek zorundaydı. Genç yeteneklere sahip Baltık ekibi, güçlü bir rakipti... Ancak 12 Dev Adamımız da her şey bir yana, potansiyeli olan bir takım olduğunu Rusya ve Sırbistan maçlarında göstermişti. Basit hataları azaltıp, maçın sonunu da iyi oynadığında, Letonya’yı 2.18’lik Porzings’e rağmen devirebilirdi. Ancak ortada; ne diğer maçlardaki ‘takım olarak’ ortaya koyduğumuz kazanma potansiyeli ne hücum organizasyonu ne de istikrarlı savunma olmayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu: 89-79. Belki de şampiyona boyunca en kötü basketbolunu oynayan Ay-Yıldızlı oyuncular mücadele etti, bireysel anlamda skor üretti ama bu yeterli olmadı.

Hücum organizasyonu yoktu

Maçta baştan sona kadar hücumda bir türlü organize olamadık. Böyle olunca, her çeyrekte bir isim yıldızlaştı. İlk çeyrekte Melih dış şutlarıyla ortaya çıktı: 24-22. 2. çeyrek de kâbus gibiydi. Ne hücum ne de savunmada dengeyi kuramadık. Top kayıpları 8’e çıkarken, sadece 4 asist yapabildiğimiz devreyi 47-39 geride kapattık. İkinci yarıda Porzingis’e karşılık Cedi sahne aldı.
9-1’lik seriyle Türkiye farkı 6’ya indirdi: 69-63. 4. çeyreğin başında Ay-Yıldızlılar kendini bulur gibi oldu, farkı 2’ye çekti: 69-67. Ancak bunu koruyamadık, hemen hataları değerlendiren Letonya sahada 89-79 galip çıktı. Türkiye pazar günü oynayacağı 16’lı turda İspanya’yla eşleşti.

YORUM YAZ