MENÜ

O gece bu gece

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonası’nda 12 Dev Adamımız, kupanın favori adaylarından Sırbistan karşısında ilk çeyrek dışındaki kalan bölümlerde iyi bir performans ortaya koydu ancak aynı Rusya maçında olduğu gibi sonunu getiremedi ve 80-74 kaybetti. Maçın başlangıcı Türkiye adına kabus gibiydi, özellikle de savunmada istediğini yapamadı. 8 top kaybı yapan Türkiye’ye karşı Sırbistan hücuma çabuk döndü, millilerimiz de savunmaya yerleşemeyince, potamızda üst üste sayılar gördük: 13-6. Ardından Kenan Sipah’in faul problemine girmesi iyi gitmeyen hücumu da aksattı ve ilk çeyrek 21-10 alehimize bitti. 2. çeyrekte coach Ufuk Sarıca’nın 2 faulü olan Kenan’nın yerine Doğuş Balbay tercihi, hücumda çözüm getirdi. Melih’in iki üçlüğü millileri rahatlattı: 27-19.

Cedi’nin üçlüğü...

Savunmada da etkili olmaya başlayan Türkiye, Sırbistan’ın top kayıplarını iyi değerlendirdi. Başarılı hücum organizasyonuyla Melih ve Furkan’la içeriden sayılar bulan Ay-Yıldızlılar farkı 4’e çekti: 27-25. Sırplar, Bogdanovic’in üçlükleriyle oyunun içinde kalıp devreyi de 36-31 üstün kapattı. İkinci yarıda ritmimiz düştü, 22’de Furkan’ın üçlüğüyle fark 4’e indi: 40-36. Ancak bu fazla uzun sürmedi. Sırbistan 26’da skoru yeniden çift hanelere çıkardı: 46- 36. Aslında her geri dönüşümüzde Sırbistan hemen oyundan düşmeye müsaitti... Özellikle de Cedi’nin üçlüğü ilaç gibi geldi: 48-41. Ardından Sırbistan’ın boş hücumunu Sinan aldığı gibi sayıya çevirdi: 48-43.

Ritmi koruyamadık

Oyunun içinde kalmayı başaran Türkiye, son bölüme 53-45 geride girdi. 4. çeyrek ise nefesleri kesti. Aslında 12 Dev Adamımız kazanmaya da çok yaklaşmıştı. 33. dakikadan sonra taraftarın ıslıkları arasında müthiş savunmasıyla Sırbistan’a top kaybı yaptıran millilerimiz, Melih’le tam üst üste iki üçlük buldu ve fark 1’e indi: 57-56. Aynı işlem yine uygulandı bu kez sahnede Cedi vardı, üçlüğüyle Ay-Yıldızlılar uzun bir süre sonra öne geçti: 57-59. Kalan 4 dakikada ise, aynı ritmi koruyamayan Türkiye karşısında Sırplar; Bogdanovic, Lucic’in dış şutlarıyla farkı açıp, takımlarını galibiyete taşıdılar: 80-74. Millilerimiz’in gruptan çıkmak için bugünkü Belçika maçını mutlaka alması gerekiyor.

YORUM YAZ