MENÜ

Ne yaptın Taha!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Dünya Güreş Şampiyonası’nda düne kadar Türkiye fırtına gibi esmişti. Grekoromende 2 altın, 1 bronz alan Ay-Yıldızlı ekibimiz takım halinde 3. olmuş, kadınlarda da 1 altın, 1 bronzla tarih yazmıştı. ..Ve sıra serbeste gelmişti ki, en başarılı ve en güvendiğimiz stildi. Hele de açılışı; 125 kilonun 1 numaralı güreşçisi Taha Akgül’ün yapacak olması altın madalyanın garantisiydi!.. Ancak beklenen olmadı. Taha Akgül finale kadar; ilk turda Moğolistan’dan Natsagsuren’i 8-0, çeyrek finalde Güney Koreli Nam’ı 12-2 ve yarı finalde de ABD’li Edward’ı 10-0’la rahat geçmişti.

Avrupa’da 14-4 yenmişti

Finalde ise rakibi Gürcü Geno Petriashvili’ydi... Taha (26), kendisinden 3 yaş küçük olan Petriashvili’yle en son 2017 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde karşılaşmış ve rakibini 14-4 gibi farklı bir skorla yenerek, altına yürümüştü. Ancak Taha yaklaşık 2 ay önce yendiği rakibine bu kez Dünya Şampiyonası’nda 10-8 kaybetti ve dünya 2.’liğiyle yetindi.

40 saniye dayansak...

Tabii ki, sporda kaybetmek de var ancak finalde eline geçen birçok fırsatı kullanamayan Taha’nın altın madalyayı, bitime 40 saniye kala yitirmesi, herkesi üzen taraftı. Final maçına Taha 2-0 üstün girdi, ilk yarı 4-4 berabere bitti. 2. yarıda Gürcü rakip 8-4 öne geçse de, Taha bitime 40 saniye kala eşitliği (8-8) sağladı ve avantajı eline geçirdi. Tecrübesiyle biraz dirense ya da yer oyununda aktif olsa, belki de sevinen taraf biz olacaktık. Ancak bizim yapacaklarımızı karşı taraf yapınca, Taha Akgül üst üste 3. dünya şampiyonluğunu elinden kaçırdı.

YORUM YAZ