MENÜ

Lider Efes'e yakışan zafer

Abone Ol Google News

Euroleague’in çift maçlı haftasının ilk sınavını Anadolu Efes galibiyetle kapattı. Lacivert-Beyazlılar, Avrupa’ya uzun yıllar sonra geri dönüş yapan coach Ettore Messina (5 yıl) ile 40 yaşındaki efsane Luis Scola’nın (12 yıl) forma giydiği Milano’yu ağırladı. Temsilcimiz sezonun ilk yarısında 81-76 yendiği İtalyan ekibine yine aynı tarifeyi uyguladı. 3. çeyrekle birlikte kırılma anının yaşandığı mücadeleyi Anadolu Efes 88-68 kazanıp üst üste 4., toplamda da 16. galibiyetini aldı, zirvedeki yerini korudu. Efes ayrıca bu zaferle Milano karşısında ikili averaj üstünlüğünü sağlamış oldu.

Haberin Devamı

İlk yarıyı Singleton taşıdı

Dunston’ın sakatlığına bir de Micic’in eklenmesi Efes’e kısa süreli sıkıntı yarattı. Larkin’in sadece 2 sayı atabildiği ve hücum ribaundu verdiğimiz ilk çeyreği; Singleton, Anderson ve Simon’un sayılarıya Efes 16-15 önde geçti. 2. çeyrekte Efes hücumda Singleton’ın eline baktı, 15. dakikada fark 1’e düştü: 24-23. Ancak isabetli dış şutlarla Larkin sessizliğini bozunca devre 42-33 lehimize bitti. Singleton ön plandaydı. Yapılması gereken ne varsa yaptı: 16 sayı attı, ribaunt aldı, blok yaptı.

Haberin Devamı

Larkin bloku vurdu, işi bitirdi!

İkinci yarıda Efes oyunun kontrolünü tamamen eline geçirdi. 26. dakikada fark 14’e çıktı (54-40) ve Efes son bölüme 65-49 üstün girdi. 4. çeyrekte Roll’dan gelen iki üçlük Milano’nun son çırpınışları oldu. Zaten oyun çoktan çözülmüştü. Efes farkı açarak ilerlediği maçı, bu sezonki performansına yakışır bir şekilde kazandı. İlk çeyrekte 2 sayı atan Larkin kalan 30 dakikaya ise tam 21 sayı sığdırdı.

YORUM YAZ