MENÜ

Krize davet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

24-27 Kasım tarihleri arasında Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında gerçekleşecek 2019 Dünya Kupası Eleme maçlarına 1 ay kala, ülkelerin aday kadrolarını belli olurken coach Ufuk Sarıca önderliğindeki Türkiye’nin de 24 kişilik kadrosu dün açıklandı. NBA takımlarında mücadele eden basketbolcuların çağrılmadığı kadrolarda göze çarpan en büyük sıkıntı ise; yine Euroleague ile FIBA arasında çözülemeyen takvim çakışması olacak. Çünkü; Euroleague, EuroCup, FIBA Şampiyonlar Ligi ve FIBA EuroCup olmak üzere, 4 Avrupa Kupası organizasyondan sadece Euroleague’nin takvimi 24 Kasım’daki Letonya ile 26 Kasım’da deplasmanda oynanacak Ukrayna maçıyla çakışıyor. Bu durum da en çok, Fenerbahçe ile Anadolu Efes’i yakından ilgilendiriyor.

Datome’den ret cevabı

Sarı-Lacivertliler’de 5 Türk oyuncu; Sinan, Dixon, Melih, Barış ve Egehan Milli Takım’a davet edilirken İtalya da, Melli ile Datome’yi çağırdı. Henüz Sırbistan, Hırvatistan, Yunanistan, Çekya, Kosova, Ürdün gibi ülkeler kadrolarını açıklamasa da Fenerbahçeli Kalinic, Guduric, Vesely ve Sloukas gibi sporcuların davet edilmesi an meselesi. Aynı şekilde Anadolu Efes’te de Doğuş, Birkan, Muric (Slovenya) aday kadroda yer alırken, Stimac, Simon, Doellman, Motum da çağrılması muhtemel isimler arasında bulunuyor. Bu davetler sonrası şimdiden Datome ve Melli’den ret cevabı geldi. Ancak bu oyuncuların milli takım davetini reddetmesiyle ilgili federasyonları tarafından ceza alıp almayacağı da merak konusu olacak.

Avrupa kulüpleri de sıkıntılı

Kaldı ki, Euroleague’de yer alan Avrupa’nın dev kulüpleri; Real Madrid, CSKA Moskova, Barcelona, Olympiakos, Panathinaikos (vs.) aynı sıkıntıyı yaşayacak. Deniz aşırı kıtalarda yapılacak elemeler için 3 Avrupa Kupası organizasyonu, maçların öncesinde ve sonrasında 1 haftalık ara verirken Euroleague’de bu durum uygulanmadı. Önümüzdeki günlerde milli davetin krize dönüşüp dönüşmeyeceğini ise hep birlikte göreceğiz.

MiLLi TAKIM ADAY KADROSU

ANADOLU EFES: Doğuş,Birkan
FENERBAHÇE DOĞUŞ: Sinan,Ali Muhammed (Dixon),Melih, Barış, Egehan
BANVİT: Tolga
BEŞİKTAŞ S.JAPAN: Erkan, Sertaç, Kenan, Samet
DARÜŞŞAFAKA: Furkan A. Okben, Doğuş
G.SARAY ODEABANK: Mehmet, Göksenin, Ege
HACETTEPE ÜNİ.: Semih
PINAR KARŞIYAKA: Berk, Metin, Egemen
SAKARYA BŞB.: Metecan
TOFAŞ: Yiğit

FENERBAHÇE DOĞUŞ

OYUNCU ÜLKE
*N.Melli İtalya
*L.Datome İtalya
*Barış Türkiye
*Melih Türkiye
*Sinan Türkiye
*Egehan Türkiye
*Dixon Türkiye
-J.Vesely Çekya
-K.Sloukas Yunanistan
-N.Kalinic Sırbistan
-M.Guduric Sırbistan
-Ahmet Ürdün
Wanamaker ABD
J.Thompson ABD
J.Nunnally ABD

ANADOLU EFES

OYUNCU ÜLKE

*E.Muric Slovenya
*Doğuş Türkiye
*Birkan Türkiye
-V.Stimac Sırbistan
-K.Simon Hırvatistan
-J.Doellman Kosova
-B.Motum Avustralya
Yiğitcan Türkiye
Onuralp Türkiye
Berk Türkiye
Muhaymin Türkiye
R.Ledo ABD
E.McCollum ABD
B.Dunston ABD
D.Brown ABD
J.Adams ABD

(*) Milli takıma çağrıldı
(-) Çağrılması muhtemel. (Bu ülkeler henüz aday kodrasunu açıklamadı)

YORUM YAZ