MENÜ

Fenerbahçe hücumuna Galatasaray savunmasına güveniyor!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Vestel Venus’ün sponsor olduğu Sultanlar Ligi’nde perşembe günü başlayacak final serisinde, tarihi derbi yaşanacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, kadın voleybolunda ilk kez şampiyonluk mücadelesi verecek... Sezonun geneline bakıldığında, Sarı Melekler daha başarılı bir performans ortaya koydu. Türkiye Kupası’nı müzesine taşıyan Kanarya ayrıca, üst üste 14 maçlık galibiyet serisiyle de normal sezonu ikinci sırada bitirdi. Galatasaray ise, oyuncular maaşlarını alamamalarına rağmen 15 galibiyetle ilk 4 takım arasında yer almayı başardı. Tabii Sarı-Kırmızılılar’ın en büyük sürprizi, ligin lideri ve aynı zamanda geçen hafta sonu Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk yaşayan Vakıfbank’ı yarı finalde elemesiydi.

Az hata yapan kazanır

Final eşleşmesinde ilk iki maçını taraftarı önünde oynayacak olan Fenerbahçe bu avantajını iyi değerlendirmeye çalışacaktır. Ligde oynanan iki karşılaşmayı da Sarı-Lacivertliler’in 3-1’lik skorlarla kazandığı düşünüldüğünde, ezeli rakibinden bir adım önde gibi duruyor. Ancak Kanarya, ligde iç sahada oynadığı 2’si Play-Off olmak üzere 13 maçtan 10’unu kazanırken Galatasaray da deplasmanda 2’si Play-Off olmak üzere 13 maçtan 9’unu almayı başardı. Yani Sarı-Lacivertliler’in işi kolay değil... Hele de mücadelenin şampiyonluk için yapılacak olması, dengeli bir çekişmeyi sahaya yansıtacaktır. Dengeyi ise, az hata yapanın bozacağıdır.

Fenerbahçe hücumuna, Galatasaray ise savunmasına güveniyor. İki takımın da bu özellikleri daha güçlü. Sarı-Kırmızılılar, hücum alternatifi çok fazla olmasa da Vakıfbank’ı iyi savunarak durdurmayı başarmıştı. Centoni, Güldeniz, Seda Jack, Leys ve Aslı skorer isimleri... Manşet almada ve servis karşılamada da istatisitsel olarak başarılı olan Aslan, deplasmanda en az bir galibiyet almaya çalışır. İyi servis atan ve hücumda da daha etkili olan Fenerbahçe’nin hiç tartışmasız en büyük silahı; Kim... Pereira, Eda, Polen ve Nur Dicle de skora katkı yapan diğer isimler. Tabii gerek savunma gerek de hücum olsun, takımlar en iyi yaptıkları işte bile, basit hatalara fazladan yer verirse, kaybeden taraf olacaktır.

YORUM YAZ