MENÜ

Aslan dişini gösterdi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Avrupa Ligi 2. Fenerbahçe ile Avrupa Kupası şampiyonu Galatasaray’ın yarı final heyecanı Abdi İpekçi’de sürdü. 40 dakika boyunca, etkili savunma yapan Sarı-Kırmızılılar, ezeli rakibinin güçlü pota altını böyle durdurdu, 65-63’lük zaferle seriyi 2-1’e getirdi

Schilb’ten büyük katkı aldı

Galatasaray savunmada daha agresif bir görüntü çizdi. Hücumda ise iki takım da tempoluydu. Skor üstünlüğü de sürekli el değiştirdi. 5. dakikada 12-11 önde olan Sarı-Kırmızılar’da, iki maçtır çok fazla verim alınamyan Schilb (ilk yarı: 13 sayı) bu kez daha etkiliydi, bir de sakat sakat oynayan Lasme’nin katkısıyla Aslan, ezeli rakibine cevap verdi. Udoh karşısında Micov’un faul (3) problemine girmesi ev sahibi için handikap oldu. Bu anı iyi kullanan Fener, Nijeryalı uzunun sayılarıyla, 9. dakikada farkı 5’e çıkardı (15-20), ilk çeyreği 21-19 önde bitirdi.

Fenerbahçe üçlükleri atamadı

Galatasaray, ritmini 2. çeyrekte de düşürmedi, rakibinin pota altındaki gücünü, savunmasıyla önledi. Buna karşılık Fenerbahçe maçı kıracak istediği üçlükleri (2/13) bulamayınca, skorda denge bozulmadı. Ribauntlarda da kendini ezdirmeyen (17/18) Galatasaray’da skora McCollum ve Davis de katkısı eklenince, devre 38-37 ev sahibinin lehine bitti.

Her dönüşe cevap verdi

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe 5 dakika boyunca skor üretemedi. Etkili savunmasını sürdüren Galatasaray, rakibinin hücumda tıkanmasını, skor farkını 8’e kadar çıkartarak (45-37) değerlendirdi. Ancak Kanarya çabuk toparlandı, Datome, Antic ve Vesely’le skoru 48-47’ye getirdi. Aslan, Micov’un şutuyla son bölüme 53-50 üstün girdi.

Savunmayla gelen zafer

Galatasaray’ın tek çaresi olan agresif savunmanın karşılığı faul problemiydi. Uzun rotasyonu dar olan Aslan’da Lasme 3, Micov ile Davis 4’er faulle 4. çeyreğe girdi. 35’te skor (57-51) ev sahibinin lehine işlerken Lasme’nin 5 faulle oyun dışı kalması, savunma dengesini bozdu. Udoh daha rahat hücum edip, 37’de skoru 57-55 getirdi. Aslan hücumda hata yapsa da taktik faulleri sayıya çevirdi ve çekişmeli geçen son 2 dakikalık bölümde de skor üstünlüğünü koruyup, zafere gitti: 65-63.

YORUM YAZ