MENÜ

Anadolu Efes geri döndü

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

20 Aralık’ta takımın başına geçen coach Ergin Ataman’ın yönetimindeki Anadolu Efes, Khimki’ye farklı kaybetmiş, Olympiakos’u elinden kaçırmış ve yenilgi serisi de 4’e çıkmıştı. EuroLeague’nin dibine demir atan Efes, Brose Bamberg zaferiyle nefes aldı! Anadolu Efes için aslında bu maç, belki bir galibiyetten daha fazlasıydı.

14 dakikada 40’a 14 sayı

İlk çeyrekte daha başarılı savunma yapan Efes’e karşılık Bamberg’in dış şutları isabet sağlayınca skor 15-18 alehimize bitti. Bire birde içeri penetre ederek yaptığı hücumlarda Efes’in savunma hattını rahat geçip, sayı bulan Alman ekibi devreyi de üstün geçti: 38- 29. 4 dakika sayı atamadığı 3. çeyrekte fark 15 sayıyı bulmuştu: 29-44. İşte bu noktada; ilk yarıları geride bitirdiği iç saha maçlarını (R.Madrid, CSKA, PAO, Olympiakos) hep kaybeten Efes öncelikle ‘Nasıl başlarsa, öyle gider’ felsefesini yıktı. Takımı ateşleyen ise; McCollum’un üst üste attığı 3 üçlük oldu. Bununla birlikte Bamberg’in dengesi bozulurken Simon-Dunston ikilisinin katkısıyla fark 4’e indi: 44-48. Bu temposunu 4. çeyreğe de taşıyan Lacivert-Beyazlılar’da Bamberg’i bitiren son noktayı Brown koydu, farkı getiren sayılarıyla Efes 69-58 galip geldi. Efes’in büyük iş yaptığının en büyük göstergesi ise 15 sayıdan geri dönüş yaptığı son 14 dakika içinde 40 sayı atıp, Bamberg’in 14 sayıda kalmasıydı!

Ruhu da geri gelsin!

15 sayı geriden gelinerek alınan Bamberg zaferi, umalım da EuroLeague’nin ikinci çeyreğinde, yeni yılla birlikte Anadolu Efes’in ruhunu da geri getirsin! Çünkü henüz hiçbir şey bitmiş değil. Üst üste alınacak galibiyetler temsilcimizi, Play-Off adayları arasına sokabilir.

YORUM YAZ